Şamil Tayyar: Doktor Cinayeti Üzerinden Kimse Siyasi Rant Sağlamaya Çalışmasın

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’te meydana gelen doktor cinayetini şiddetle kınadığını ifade ederek, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine de destek verdi.

Tayyar, kendini bilmez bir densizin saldırısından siyasi rant devşirmek isteyen provokatörlere karşı da sağduyulu olmaya çağırdı.
Şamil Tayyar, Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bu bir eşkıyalıktır” yorumunu yaptı. Şamil Tayyar, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen ve tüm sağlık camiasını yasa boğan bu olayın bir daha yaşanmamasını dileyerek, “Hiçbir hekim tedavi ettiği hastasının ölümünü asla istemez. Ortada bir ihmal ve kusur var ise hak aramanın yolu yargıdan geçer. Hastanelerdeki her ölüm olayının ardından intikam duygusuyla doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara prim verilirse, eşkıyalık hüküm sürer. Buna asla müsaade etmeyiz.” dedi.

AK Partili Tayyar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu şiddet eylemlerini körükleyen eğitim ve çevre faktörleri bir yana, güvenlik sorunu da yeniden değerlendirmelidir. Sağlık çalışanlarının üzüntüsünü çok iyi anlıyorum. Kronik ve acil müdahaleler haricinde, geçici süreli iş bırakma eylemini sonuna kadar destekliyorum. Bu tür eşkıyalıklara karşı herkes güçlü bir tepki vermeli ki, bu tür istenmeyen olaylar bir daha yaşanmasın.”

PROVOKASYONLARA GELMEYİNAK

Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, provokasyonlara karşı da uyarılarda bulunarak, “Bu arada kendini bilmez bir densizin saldırısından siyasi rant devşirmek isteyen provokatörlere karşı da hepimizin çok uyanık olması gerekiyor. Türkiye’nin siyasi şovlara değil, akliselime ihtiyacı vardır“ diye konuştu.

Tayyar, yaşanan bu üzücü olaydan dolayı, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güven Fincan ve Tabipler Odası Başkanı Dr. Lütfi Bay’a başsağlığı mesajı gönderdi.