İlgaz'da ''Sahabe Ormanı'' Oluşturuldu

Ilgaz ilçesine bağlı Çeltikbaşı köyünde, ''Sahabe Ormanı'' oluşturuldu.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, ''Sahabe Ormanı'' oluşturulması için Ilgaz Din Görevlileri Derneği'nin katkılarıyla İlçe Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü protokol imzaladı.

Bu kapsamda, İstanbul-Samsun yolu üzerinde bulunan alandaki fidan dikim törenine, Vali Vahdettin Özcan, Ilgaz Kaymakam Vekili Ayhan Terzi ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Özcan, burada yaptığı konuşmada, ormana ve yeşile önem veren bir gelenekten, geldiklerini belirterek, ''Dinimiz de bunu emrediyor ama zaman zaman biz, toplum olarak buna uymadık, bazen baltaları aldık elimize, ipleri sardık belimize maalesef. Ama son zamanlarda bu bilinç arttı, bu nedenle bu çalışmayı ben önemsiyorum. Bu etkinliği yapanları kutluyorum. Hedefimiz, geçen yıl dikilen fidanların 2 katı kadar fidan dikmek'' dedi.

Yapılan törenle ''Sahabe Ormanı''na 250 fidan dikildi. 3 bin fidanın daha dikileceği orman, 2,8 hektar alandan oluşuyor.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed ve 130 sahabe için yapılan künyeler, din görevlileri ve katılımcılar tarafından fidanlara asıldı .
Kaynak: AA