Hayatı Olumsuz Etkileyen Şiddetli Rüzgar, Bina Çatılarını ve İşyeri Tabelalarını Uçurdu

Konya merkez ve ilçelerinde hayatı olumsuz etkileyen şiddetli rüzgar, bina çatılarını ve işyeri tabelalarını uçurdu.

Rüzgarın şiddetiyle, kent merkezindeki ve ilçelerdeki ağaçlar, tabelalar devrildi, binaların çatıları uçtu.

Çumra ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle, Çumra Meslek Yüksekokulu binasının çatısı uçtu.

Uçan çatı meslek yüksek okulu önündeki Atatürk büstüne de zarar verdi.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu ilçede, birçok ağaç devrildi, binalar zarar gördü. Uçan çatılar, elektrik direklerinde de hasar oluşturdu.

Gazi Caddesi üzerinde bir duvarın yıkılması maddi hasara yol açtı. Şiddetli rüzgar nedeniyle, evlerin çatısındaki güneş enerjileri yerlerinden sökülürken, seralar da zarar gördü.

Ahırlı ilçesinde Ahmet Çamlıbel'in evinin üzerine, Ramazan Doğan'a ait evin çatısı uçtu. Hükümet konağı bacaları devrildi. İlçede elektrikler kesildi.

Beyşehir ilçesinde ise şiddetli fırtına nedeniyle Beyşehir-Isparta Çevre yolundaki bir petrol istasyonunun çatısı karayolu üzerine uçtu.

Bir büfe şiddetli fırtınadan dolayı tamamen parçalanarak kullanılamaz hale geldi.

Beyşehir kent merkezinde fırtına nedeniyle birçok ağaç devrilirken, reklam panoları yerinden sökülerek yollara savruldu. Göldeki turlar iptal edildi. Bir yerel televizyonun verici anteninin fırtına nedeniyle devrilmesi sonucu yayını kesildi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, şiddetli fırtına nedeniyle ilçe genelinde minare şerefesi, çatı ve baca uçması gibi bazı olumsuzlukların yaşandığını ancak tam bir tesbitin yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA