Trabzon’da Turizm Haftası Kutlamaları

Turizm Haftası Trabzon’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trabzon’da Turizm Haftası Kutlamaları
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nde bir program düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Türkiye’nin turizmde son 10 yılda çok önemli gelişmeler kaydettiğini hatırlatarak turizmin gelişmesinin birçok sektörü geliştirdiğini, milli gelir artışı sağladığını ve sonuçta ülke refahını artırdığını söyledi.

TTSO yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu turizmin bölgenin gelişme ve kalkınmasında önemli bir sektör olduğunu ifade ederek yörede turizmin geliştirilmesi için hazırlanan Turizm Master Planı’na değindi. Turizmin geliştirilmesinde fiziki alt yapının ve hizmet alt yapısının iyileştirilmesinin önemine dikkat çeken Hacısalihoğlu, bu konuda gelişmeler yaşandığını söyledi.

TTSO ve DOKA işbirliğinde yürütülen tanıtım projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu, “Oda olarak turizm alanında DOKA ile birlikte Her Yönüyle Karadeniz ve 4 Mevsim Karadeniz isimli iki proje yürütüyoruz. Bu projelerle sadece Trabzon’un değil bölgenin de tanıtılmasını hedefliyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bu iki proje de yıl sonunda tamamlanıp faaliyete geçecek” diye konuştu.

İl kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise Türkiye’nin turist sayısı bakımından dünyada 7. sırada, turizm gelirleri bakımından ise 10. sırada bulunduğunu kaydederek Trabzon’un da Karadeniz Bölgesi’nde ilk sırada olmasına rağmen ülke geneliyle kıyaslandığında daha iyi durumda olması gerektiğine dikkat çekti. Kansız “Hedefimiz turizmi çeşitli aktivite ve etkinliklerle çeşitlendirerek 12 aya yaymak. Bunun yanında turistlerin ilimizde kalış sürelerini artırıcı faaliyetlere ağırlık vererek elde edilen geliri de artırmayı planlıyoruz. İlimizin tanıtımına ağırlık veriyoruz ve bu amaçla fuarla katılıyoruz, tanıtımlar yapıyoruz. Bu faaliyetlerin karşılığını da her yıl giderek artan turist sayılarıyla alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA