Balkondan Düşen Kadının Organları Altı Kişiye Umut Oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde balkondan düşüp hayatını kaybeden kadının organları altı kişiye umut oldu.

Balkondan Düşen Kadının Organları Altı Kişiye Umut Oldu
Marmaris Turizm Danışma Bürosu'nda görevli memur 40 yaşındaki Leyla Cinbolat, dört gün önce Marmaris'in Orhaniye Köyü'ndeki evinin balkonundan düşünce beyin travması geçirdi. Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cinbolat yaşam mücadelesini bugün öğle saatlerinde kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Cinbolat'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Cinbolat'ın Kalbi, böbrekleri, karaciğeri ve korneası uygun hastalara nakil edilecek.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak; "Genel Cerrah ve Beyin Cerrahı arkadaşlarımız hastanın yaşatılması için seferber oldu ancak hastamızı geri döndüremedik. Dört hekimden oluşan komisyonumuz hastamızın beyin ölümünün gerçekleştiğine karar verdiler. Hastamınızın organlarının başka hastalara can olabilmesi için konuyu ailesine ilettik. Onlarda ön ayak olarak organları bağışlamak istediler. Bugün ya da yarın içerisinde organ nakilleri için gerekli işlemleri yapacağız.

ALTI HASTAYA UMUT IŞIĞI
Hasta yakınlarının uygun olan tüm organlarının alınabilirliği konusunda onay verdiklerini belirten Çakmak; "Böbrekler, karaciğer, kalp ve kornea dokusunu kullanmak istiyoruz. Organlarının tümünü istediğimiz kişiye ulaştırabilirsek altı kişinin hayatını kurtarmış oluruz.

'YÜZ NAKLİ İÇİN UYGUN DEĞİL'
Hastanın yüz nakli için uygun olmadığının altını çizen Çakmak,"Hastamız beyin travması geçirdiği için kafa dokusunda çok ciddi yaralanmaları var o yüzden yüz nakli için uygun bir hasta değil" dedi.

Öte yandan şahsın hastaneye gelen yakınları ve çalışma arkadaşları da göz yaşlarına boğuldu. Acılı aile Leyla Cinbolat'ın çok yardımsever ve içi insan sevgisiyle dolu biri olduğunu söylediler.

Cinbolat'ın cenazesi nakillerin gerçekleşmesinin ardından defnedilmek üzere memleketi Gaziantep'e gönderilecek .
Kaynak: İHA