''Artova Tarımının Durumu ve Geleceği'' Konulu Panel Düzenlendi

Tokat'ta, ''Artova tarımının durumu ve geleceği'' konulu panel düzenlendi.

Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şerif Yılmaz, Artova Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, Artova'da gerçekleştirilen panelin 5. ve son panel olduğunu belirtti.

Artova'nın 1200 rakımlı kendine özgü tarımsal potansiyeli olan bir bölge olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Tokat'ın en büyük özelliği 150-200 rakımla başlayıp 1200 rakıma kadar değişik ürün yelpazesine sahip bir il olmasıdır. Bizlerin yapması gereken yeni ürünler yetiştirmek, yeni rezervler keşfetmek, yeni bilgiler öğrenmektir. Biz üniversitemizle işbirliği içerisinde yaptığımız bu panellerle; tarımsal bilgiyi öğrenmek, bilimsel yöntem ve modellere tarım yapmak adına bizim çok büyük hazinemiz olan Ziraat Fakültemizin bilgisinden, birikiminden istifade etmek istedik.''

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversite olarak başlıca görevlerinin eğitim-öğretim olduğunu kaydetti.

Ancak araştırma yapmanın da en az eğitim-öğretim kadar önemli olduğunu belirten Şahin, Artovalı'lara hizmet için ''Artova tarımının durumu ve geleceği'' konulu paneli düzenlediklerini ifade etti.

Panel, Prof. Dr. Hüseyin Önen'in oturum başkanlığında Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Özgen, Mürsel Yıldız katılımıyla gerçekleştirildi.

Panele, Artova Kaymakamı Musa Sarı, Yeşilyurt Kaymakamı Zafer Oktay, Sulusaray Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA