Artova, Organize Hayvancılık Bölgesi Olacak

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Artova’nın hayvancılıkla ilgili bir bölge olması dolayısı ile artık işletmecilik düzeyinde hayvancılık yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Organize Hayvancılık Bölgesi’yle ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar devam ediyor” dedi.

Artova, Organize Hayvancılık Bölgesi Olacak
Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde “Artova Tarımının Durumu ve Geleceği” konulu panel Artova Meslek Yüksekokulu’nda düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, toprağını iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sürdürülebilir, endüstriyel tarım için henüz olmamız gereken yerde değiliz. Yaklaşık 40 yıl sonra dünyadaki gıda ihtiyacının iki katına çıkması bekleniyor. Bizde ülke ve bölge olarak bunun için gerekli çalışmaları yapmak durumundayız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz ise Tokat’ın en büyük özelliğinin 150 rakımla başlayıp bin 200 rakıma kadar değişik ürün yelpazesine sahip bir il olması olduğunu söyledi.

Artova’nın hayvancılıkla ilgili bir bölge olması dolayısı ile artık işletmecilik düzeyinde hayvancılık yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, Artova’da Organize Hayvancılık Bölgesi’yle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Vali Yılmaz, ama bu anlamda henüz örnek bir uygulamanın hayata geçmediğini belirterek, “Bununla ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah olumlu bir sonuç çıkarsa Organize Hayvancılık Bölgesi’ni gerçekleştiririz. Artova bölgesinin hayvancılık potansiyeli ilimiz genelinde en yüksek olduğu bölge olması hasebiyle son derece önemli. Ben kendi adıma tüm toplantılara katılmaya çalıştım. Çok şey öğrendim, istifade ettim. İnşallah sizler içinde toplantı faydalı olur” diye konuştu.

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından panel Prof. Dr. Hüseyin Önen’in oturum başkanlığında çayır mera ve yem bitkileri konusunda Prof. Dr. Yaşar Karadağ, tohumculuk yemeklik ve sanayilik patates üretimi konusunda Prof. Dr. Güngör Yılmaz, organik tarım konusunda Doç. Dr. Mustafa Özgen, hayvancılık konusunda Ziraat Mühendisi Mürsel Yıldız’ın sunumlarıyla panel devam etti .
Kaynak: İHA