Kaş'ta Müftülük Tarafından Düzenlenen Etkinlikte Kutlu Doğum Aşı Dağıtıldı

Kaş'ta düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, vatandaşlara gül ve Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Çerçiler Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kaş Müftüsü Yasir Ataş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Etkinliklerle Hazreti Peygamber'i anarak, O'nun güzel ahlakını, kardeşlik ve sevgi sembolünü en iyi şekilde yaşamayı amaçladıklarını ifade eden Ataş, ''Kutlu Doğum, Peygamberi anlamak ve yaşamaktır. Biz güzel olan ne varsa Peygamber'den öğrendik. Bizler O'nun yolunda gitmeye çalışıyoruz. Müslümanları Peygamber'in yaşantısını yaşamaya davet ediyorum'' dedi.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya da konuşmasında, Kutlu Doğum haftasının herkes tarafından en iyi şekilde idrak edilmesini diledi. İslam dininin toplum ve insanlar arasındaki ilişkilere önem verdiğine dikkati çeken Kapankaya, bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının da kardeşlik olduğunu hatırlattı.

Etkinlikte Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bulut, Hazreti Peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konulu konferans verdi.

Elmalı Sinan Ümmü ve Antalya Lal Sema Gurubu tarafından gerçekleştirilen sema gösterisi ve ilahi dinletisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Kaynak: AA