Örnek Proje Amacına Ulaşıyor

Aşçılık ve servis elemanlığı kursunu tamamlayan öğrenciler düzenlenen tören ile sertifikalarına kavuştular.

Örnek Proje Amacına Ulaşıyor
Konak Belediyesi, İZİKAD, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen Meslek Edindirme Kursunu başarıyla bitiren öğrencilere, otellerde iş bulmaları konusunda yardımcı olunacak. Öte yandan "Aşçılık ve Servis elemanlığı kursu" için Konak Belediyesi’nin Nevvar Salih İşgören Kampusü Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde kurduğu tam donanımlı mutfağın açılış töreni de yapıldı.

Törene; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Saadettin Dumlu, İŞKUR Konak Şube Müdürü Saadet Figen Özdenir, İŞKUR Konak Şube Müdürü Anıl Tamburacı, İŞKUR Konak Şube Müdürlüğü Şefi Sevgi Ayyıldız, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, KOSGEB Kuzey Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, Kaya Prestige Otel İşletmecisi Binnur Kaya, Karşıyaka Atakent Tesisleri Genel Koordinatörü Engin Orhan, Prof. Dr. Seval Sekin, İZİKAD üyeleri, Okul Müdürü Melih Ağzıbüyük, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, topluma örnek bir mesaj sunduklarına değinerek, "Önce İnsan" felsefesiyle gençlerin ve kadınların bulunduğu her yerde olacaklarını söyledi.

Tartan, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza attıklarını ifade ederek, “Sosyal belediyecilik anlayışı içinde okula ikinci bir mutfak yapmanın yanı sıra bir mahallenin yolunu yapacak kadar da alt yapı hizmeti verdik. Okulun yolunu asfaltladık, kurs sırasında gerekli olan erzak sağlandı. Çağdaş bir toplumun olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşu ile el ele verdik. Toplumun önünü açacak projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Tartan okul içinde bulunan bazı binaların da kültür binası haline getirileceği müjdesini verdi.

Meslek edindirme kursu kapsamında okula tam donanımlı ikinci bir mutfak kazandırdığı ve okulun yolunu asfaltladığı için Başkan Tartan’a teşekkür eden Nevvar Salih İşgören Kampusü Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Melih Ağzıbüyük, “Evde oturan kadınlarımıza ve kızlarımıza kurs sayesinde birer altın bilezik kazandıran Konak Belediyesi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İZİKAD’a ve İŞKUR’a teşekkür ederiz. Bu proje sayesinde iş yerleri kalifiye istihdam yapabilecek” dedi.

YÜZDE YÜZ İSTİHDAM
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Demirtaş, servis elemanlığı sertifikalarını alan kursiyerlerin işlerinin hazır olduğunu ifade ederek, “Yüzde yüz işe yerleştirme garantisi ile verilen meslek edindirme kursumuz sayesinde sertifika alanlar Kaya Prestige Otel, Kordon Otel, La Cigale restoran ve Karşıyaka Atakent Tesisleri’nde işe başlayacaklar. Üstelik bu kişilerin bir yıl süreyle sigortalarını da devlet ödeyecek” diyerek gençlerin işe yerleştirildiği müjdesini verdi. Demirtaş, meslek edindirme kurs sayısının önümüzdeki dönem de katlanarak devam edeceğini söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Dumlu ise, sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluşlarının işbirliği sayesinde gençlere iş imkanı sağlayan projelerin üretilmesini mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Dumlu, “Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ele verdiği, işsizlere iş sağlayacak örnek bir proje hayata geçirildi. Bunun için emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA