Midyat'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" konulu konferans verildi ve kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Midyat'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Midyat İlçe Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Matiat Oteli konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programa Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Çevre ve Orman Bakanlığı Müşaviri Ali Mennan Mennanoğulları, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, müftülük görevlileri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada davetlilere gül suyu, gül ve şeker ikram edildi; hadis kartelâsı ve kitap hediye edildi. Konferansta konuşan Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç, "Kardeş olmak, arkadaş ve dost olmak, sevinçte ve kederde bir olmayı göze almak demektir. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz modern zamanlarda bu özellikler bir birer hayatımızdan çıkmakta; rekabet, lüks bir hayat yaşama isteği, nimetleri paylaşmada bencillik ve adalet anlayışının değişmesi, toplumsal bilincimizde önemli yaralar açmakta" dedi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, "İnsanlık tarihine baktığımızda, Peygamber Efendimiz'in hayatına, asrı saadete bir göz atılırsa, orda kardeşlik ile ilgili, hukuk ile ilgili birçok örnek çıkıyor. Her hususta kardeşlikte sanki bir yarış var. Hadisi şerifte 'zalim de, mazlum da olsa o kardeşimize yardım edeceğiz' diyor. Mazlum tamam da, zalime nasıl yardım etmemiz gerektiğini, zalimin zulmüne engel olmakla yardımcı olacağımızı belirtiyor" diye konuştu.

Daha sonra Kızıltepe ilçe Müftüsü Cahit Erhun ve İl Müftü Yardımcısı Masum Taşçı, Hazreti Muhammed'in kardeşlik ahlakı ve hukuku hakkında hadisler ışığında, kıssalardan örneklemeler yaparak sunum yaptılar.Konuşmaların ardından imamlardan oluşan koro, ilahiler okudu. Ardından hafta dolayısı ile okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

67 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Konferans dışında Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi tarafından günün anlam ve önemine binaen kurulan çadırda 67 ünite kan toplandı. Midyat Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, "Bu önemli günde vatandaşlarımızın kan vererek katkıda bulunması bizleri mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA