''Ünye ve Fatsa'nın Arkalarıyla Birlikte Yatırım Alanlarının Tespiti'' Projesi

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Ünye ve Fatsa'nın arkalarıyla birlikte yatırım alanlarının tespiti'' konulu projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Ünye Acara Tesisleri'nde düzenlenen programda, Ünye TSO Başkanı Hasan Şimşek ve Fatsa TSO Başkanı Tayfun Karataş projeyle ilgili bilgi verdi.

Ünye TSO Başkanı Hasan Şimşek, projenin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini ve 35 bin lira destek almaya uygun görüldüğünü söyledi.

Projenin iki ilçenin de gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Şimşek, ''Bölgemize gelecek yatırımcılara ön bilgi vermek amacıyla Ünye'de, Fatsa'da ve arka bölgelerinde ne olabilir, hangi alanda yatırım yapılabilir konusunda bir çalışma yaparak, gelen yatırımcılara yer sunabilme imkanı yaratmış olacağız'' dedi.

Fatsa TSO Başkanı Tayfun Karataş ise bölgede çok fazla yatırım alanlarının bulunmadığını belirterek, ''Elimizde elle tutulur, göz doldurur bir doneye çok fazla sahip değiliz. Yatırım alanlarının tespiti konusunda fikir alışverişi yapıyoruz'' diye konuştu.

PROGEM Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Adnan Bebekoğlu da, DOKA'nın bu projeyi desteklemesindeki amacının bölgeye yatırımcı çekerken, yatırım konularına yönelik promosyon çalışmaları yapmak olduğunu vurguladı.

Bebekoğlu, ''Bölgesel anlamda kalkınabilmek, Ordu'yu günümüz ekonomik koşullarında öne çıkartabilmek için yatırım çekmek zorundayız. Biz ekonomik anlamda fizibiliteler hazırlayarak yatırımcılara yol haritasını sunacağız'' dedi.

Toplantıya Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ünye ve Fatsa'daki belde belediyelerinin başkanları ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı .
Kaynak: AA