Ergenekon'da Bir İddianame Daha Mahkemeye Gönderildi

Ergenekon soruşturması kapsamında, aralarında Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in de bulunduğu 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İddianame Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'ne gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 93 sayfalık iddianamede 14 şüpheli yer aldı. Mehmet Sabuncu ve Mehmet Perinçek 'in de aralarında yer aldığı şüpheliler, Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlandı.

Soruşturmada Mehmet Perinçek ile birlikte şüpheliler İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü tutuklanmıştı. Sabuncu ile birlikte 4 şüpheli ise sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin, ikinci Ergenekon davası sanığı Deniz Yıldırım ile bağlantısı olmasından dolayı iddianamenin bu dava ile birleştirilmesi talebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'ne gönderildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında Aydınlık Gazetesi'nde yapılan aramalarda, gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu 'nun ofisinde Başbakan Erdoğan adına brte@akparti.org.tr, Cihan Kansız adına ckansiz@hotmail.com.tr ve gazeteci Yasemin Çongar adına yasemin_congar@taraf.com.tr şeklinde oluşturulmuş mail adreslerinin ve el yazısıyla bir IP adresinin yazılı olduğu not bulunmuştu. Mailler üzerinden yapılan yazışmalarla Ergenekon operasyonunda AK Parti'nin parmağı olduğu ve muhaliflerini sindirmeyi amaçladığı, soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianamelerin Erdoğan'ın talimatıyla hazırlandığı izlenimi verilmeye çalışıldığı belirtilmişti.

Yapılan incelemede söz konusu adreslerden atılan maillerin İzmir'de iki farklı internet kafeden gönderildiği tespit edilmişti. Fakat haberleşme uzun süre önce yapıldığı için kafelerdeki kamera kayıtlarına ulaşılmadığı kaydedilmişti. Savcılık sorgusunda Sabuncu, mail adresleri ve el yazısıyla yazılı IP numarasının yazılı olduğu notun evinin posta kutusuna bırakıldığını, notu iş yerine getirdiğini, adreslere hiç girmediğini söylemişti. Polis Kriminal Laboratuarı'nda yapılan incelemede, notta bulunan el yazısının Sabuncu'ya ait olmadığı belirlenmişti.