Yıkılan Baba Ocağına Hüzünle Bakıyor

Antalya'da Arapsuyu Mahallesi Akdeniz Bulvarı üzerinde bulunan üç müstakil evin sahiplerinden birisi olan 64 yaşındaki Şükrü Tan, yıkılan 47 yıllık baba ocağına üzülerek baktığını söyledi.

Yıkılan Baba Ocağına Hüzünle Bakıyor
Akdeniz Bulvarı'nda inşaatı süren Antalya Akvaryum yakınında bulunan üç müstakil ev Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 'kamulaştırıldıkları ' gerekçesiyle geçtiğimiz Çarşamba günü yıkılmıştı.

Evlerinin kamulaştırılmadığını ve yerine ev verilmediğini iddia eden emekli 64 yaşındaki Şükrü Tan, bugün yıkıntıların altında kalan eşyalarını topluyor. Evinde deprem olduğunu söyleyen Tan, yerlerinin tapulu olmasına rağmen sokağa atıldıklarını savundu.

Yıkılan evler için bugüne kadar kendilerine hiçbir kamulaştırma bedeli ödenmediğini ileri süren Tan, ' Babam Halil Tan'dan kalan arazimiz yokmuş gibi yani biz bir hiçmişiz gibi 64 yıl önce doğduğum yerden sokağa atıldım. Şimdi keyiflerine bakıyorlar. Benim ekmeğimde kalmadı, aşımda kalmadı, yuvamda kalmadı. 'TOKİ'den yer veriyoruz' dediler. Eşyalarımı götürdüler, yarısı da yıkıntıların altında kaldı. Kimliğimi dahi bulamıyorum. TOKİ'de bir yıllık kira bedelimizi ödeyecekler ama biz kendi evimizi istiyoruz ' diye konuştu.
Kaynak: İHA