“Niçin Matematik” Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen, “Niçin Matematik?” başlıklı konferans Eğitim Fakültesi B Blokta gerçekleştirildi.

“Niçin Matematik” Konferansı
Konferansa TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın konuşmacı olarak katıldı.

“Matematik, içinde yaşadığımız hayattır” diyen Prof. Dr. Ömer Akın, “Biz eğitimciyiz ve öğrencilerimizle çalışma yaparken onlara ders anlatmayız, onlarla sohbet ederiz. Bir ülkenin bilimsel ve teknolojik kalkınması ancak eğitimle mümkün olur. Bizim üniversitelerimiz de eğitim yuvası olduğuna göre biz üniversitelerde öğrencilerimizle birlikte öğreniriz. Öğretmen rehberlik ederek birlikte öğrenme faaliyetlerini hızlandırır. Biz matematik ile hayatımızı ifade ediyoruz. Nasıl ki birbirimizi anlamamız için aynı dili bilmemiz gerekiyorsa, bilim ve teknolojinin de gelişmesi için matematik dilinin gelişmesi ve bilinmesi gerekmektedir. Matematik bilmeyen toplumların bilim ve teknolojisi asla gelişemez” diye konuştu.

Matematiğin hayatı anlamanın ve sevmenin bir yolu olduğunu belirten Akın, matematik mantığını anlayan insanların karşısındakini daha iyi anlayacağını, matematikle, çok saklı ve gizli olan bir şeyin, aslında bize ne kadar yakın olduğunu anlayabildiğimizi söyledi.

Akın, “Tarihte matematik üzerine kimler ne söylemiş” bölümüyle devam ettiği konuşmasına öğrencilerin sorularını cevaplayarak Son verdi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferans, Prof. Dr. Cevdet Yılmaz 'ın plaket ve çiçek takdimiyle Sona erdi.
Kaynak: İHA