Matematik Dersini Kolay Öğretme Yolları Tartışıldı

Sorgun'da, matematik dersindeki başarı oranının artırılması amacıyla tüm matematik öğretmenlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Sorgun Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve ilçede görev yapan matematik öğretmenleri katıldı.

Kaymakam Levent Kılıç, öğrencilerin en zorlandıkları ders olarak matematik dersini gördüklerini, bu düşünceyi ortadan kaldırabilmek için bazı önlemlerin alınması gerektiği inancıyla böyle bir toplantı düzenlendiğini belirtti.

Kılıç, Sorgun'un geçtiğimiz yıl itibarıyla, il genelindeki matematik dersi başarı ortalamasıyla üçüncü sırada bulunduğunu ve bu başarı ortalamasını yükseltmek istediklerini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da, sadece matematik öğretmenleri ile değil, diğer branş öğretmenleri ile de bu tip toplantılar yaptıklarını ifade ederek ''Mevcut durumun dersler bazında değerlendirilmesi, sınavlardaki durumların gözden geçirilmesi açısından bu toplantılar çok yararlı oluyor. Ayrıca bu toplantılarda fikir alış verişinde bulunuyor, sorunları tespit ediyor ve yeni kararlar alarak uygulamaya koyuyoruz. Şundan kesinlikle eminiz ki, bu toplantılarımız, Sorgun eğitimine katma değer sağlayacaktır'' dedi.

Kaynak: AA