Eskişehirliler Tiyatroya Doyacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, ''Keşanlı Ali Destanı'', ''Şimdi Olmaz Sevgilim'', ''Bay Kolpert'' ve ''Küçük Kara Balık'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Haldun Taner'in ölümsüz tiyatro eseri ''Keşanlı Ali Destanı'' oyununun yönetmenliğini Kazım Akşar üstleniyor. Mert Kırlak, Gonca Yakut, Burcu Tutkun Oruç, Berkay Akın, Özgür Onan, Mete Ayhan, Tolga Tümer ve Mustafa Kılıkçı'nın rol aldığı oyun, 14 Nisan'da saat 20.00'da, 15 Nisan'da ise saat 18.00'da Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenecek.

Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen İranlı yazar Samed Behrengi'nin ödüllü çocuk masalı ''Küçük Kara Balık'' Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan tarafından oyunlaştırıldı. Dünyaya meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda Emre Demirci, Zuhal Lale, Ozan Çolak, Şayan Noyan, Çisem Erdoğan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor.

Oyun, 17 Nisan'da saat 11.00'da, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Evlilik, aşk ve aldatma konularını tempolu ve mizahi bir dille ele alan ''Şimdi Olmaz Sevgilim'' oyununda ise Mehmet Alp Sunaoğlu, Mustafa Kılıkcı, Ezgi Çoşkun, Zuhal Lale, Çisem Erdoğan, Şayan Noyan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor.

Ercüment Yılmaz'ın yönettiği oyun, yarın saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde, 17 Nisan'da ise saat 20.00'da Sultandere Sahnesi'nde izlenebilinecek.

Alman tiyatrosunun genç yıldızlarından David Gieselmann'ın ''Bay Kolpert'' adlı oyunu ise Mehmet Ergen yönetmenliğinde 18-19 Nisan'da saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde izlenime sunulacak.
Kaynak: AA