ANTDOB Sanatçıları, Shakespeare'in Ünlü Eseri ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' Balesinin Prömiyerinde Sahne Alacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, William Shakespeare'in ünlü eseri ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' balesinin prömiyerini yapacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği eserin prömiyeri, 17 Nisan saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Müzikleri Felix Mendelssohn'a ait eserin, proje ve koreografisi Mehmet Balkan'a, librettosu ise Şefik Kahramankaptan'a ait.

Ana teması aşk ve evlilik olan eser, karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapıyor. Danslarıyla izleyiciyi görsel bir şölene de davet eden eser, prömiyerin ardından 19 Nisan'da da sahnelenecek.

ANTDOB sanatçıları, 18 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te ''Haydi Çocuklar Operaya''yı sahneleyecek. Çocuklar için eğitici özelliğe sahip eserle 5 yaş ve üstü çocuklar operaya geldiklerinde dekorları görme ve opera hakkında bilgi alma şansına sahip olacak.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları bugün, yarın ve 14 Nisan'da Hans Fallada tarafından yazılmış, aynı isimli romandan Yılmaz Onay tarafından sahneye uyarlanan ''Küçük Adam Ne Oldu Sana'' adlı kabareyi sahneleyecek.

1930'ların Almanyasında geçen oyun, 1. Dünya Savaşı sonrası yenilgiye uğramış, ekonomik kriz içinde, büyük yoksulluk çeken halkın milliyetçi akımlara kapılarak nasyonal sosyalistleri iktidara taşımasını anlatıyor.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı oyunun koreografisini Sibel Erdenk üstleniyor. Oyunda Sedat Mayadağ, Gözen Müftüoğlu, Orkun Yılmaz, Sertel Uğur, Gökhan Tüzün, Kader Gözpınar, Senem Şahin, Özlem Şendinç, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Başak İşur, Erol Karayılan, Okan Kağnıcı, Fikret Baran, Gizem Kutluyıl, Ceren Demirton ve Samet Kara rol alıyor.

ADT oyuncuları 15 ve 17 Nisan'da ''Don Kişot'' adlı çocuk oyunu için sahne alacak.

Miguel de Cervantes'in yazdığı, Özen Rodop'un oyunlaştırdığı eseri, Ebru Kara yönetti. Oyunda Başak İşür, Erol Karayılan, Samet Kara, Çağdaş Çobanoğlu, Murat Çapar, Gizem Kutluyıl, Eray Ercan, Mehmet Çetin ile Ecem Gözpınar rol alıyor.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-ABT-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu , bugün ve yarın Orhan Kemal'in eseri ''Tersine Dünya''yı sahneliyor. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan eserin yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu ve ışığı ise Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı ''Tersine Dünya''da bir yandan da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne seriliyor.

ABT oyuncuları 14 Nisan Cumartesi günü minik izleyiciler için Özer Tunca'nın yazıp yönettiği ''Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa'' adlı oyunu sahneleyecek. Oyunda aylaklık yapmaktan bir türlü çalışmaya fırsat bulamayan 3 tembel arkadaş, karınlarını doyurmak için hırsız olmaya karar verir. Ancak soymak için girdikleri evde buldukları kuklalar ve kostümlerle öyle bir oyuna dalarlar ki hem açlıklarını hem de hırsızlığı unutup bambaşka bir dünya keşfederler.

Oyun içinde oyun oynayarak, emeğin ve alınterinin güzelliğinin anlatıldığı ''Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa''nın en özel ve dikkati çekici tarafı ise aktörler tarafından sahnede canlı olarak oynatılan kuklalar. Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan'ın rol aldığı oyunda, kuklalara müzik ve şarkılar da eşlik ediyor. Oyunun müzikleri Oktay Köseoğlu, kukla tasarımı Okan Karacan, dekor ve kostümleri ise Gizem Karasu tarafından yapıldı.

ABT oyuncuları, aynı günün akşamında Turgut Özakman'ın yazdığı ''Fehim Paşa Konağı'' adlı oyunu sahneleyecek. Abdülhamit döneminde yaşanan istibdat döneminin güçlü paşalarından Fehim Paşa'nın yanına aldığı Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olur. Bütün mahallelinin de ortak olduğu olayda mahalle sakinleri kızı paşadan ister. Ancak Fehim Paşa kızı vermediği gibi adam tutarak Yusuf'u öldürtmeye kalkışır.

ABT oyuncuları 17 Nisan Salı günü ise ''Otobüs Durağında Üç Bencil'' adlı oyunla sahnede olacak. Özer Tunca'nın yazıp yönettiği oyunda, üç soytarının 24 numaralı otobüsü beklediği durakta yaşadığı ilişkiler anlatılıyor.

-Konser-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı kurucusu bestekar ve devlet sanatçısı İsmail Baha Süralsan, ölümünün 14'üncü yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Etkinlikler kapsamında bugün saat 14.00'te bestekarın Uncalı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma programı düzenlenecek. Akşam saat 20.30'da ise Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda anma konseri gerçekleştirilecek.

-Sergi

Ressam Erkan Gürkan'ın eserlerinin yer aldığı ikinci ''Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi'' adlı sergi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde 17 Nisan'da kapılarını ziyaretçilere açacak. 47 çalışmanın yer alacağı sergide eski Antalya öne çıkacak.

Karaalioğlu Parkı Sergi Alanı'nda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından açılan ''Antalya'nın Kuşları'' sergisi 6 ay boyunca açık kalacak .
Kaynak: AA