Kozinoğlu'nun Odasında Bulunan Mektuplarla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Silivri Cezaevi'ndeki koğuşunda geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu'nun, ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı çıktı.

Kozinoğlu'nun odasında bulunan 'Hocaya' ve 'Tarihe Sorularımla Not Düşüyorum' başlıklı iki mektupla ilgili soruşturma başlatıldı. Odatv soruşturması kapsamında tutuklu bulunan MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun, geçirdiği kalp krizi sonucu ölmesinin ardından, ölümünün şüpheli olduğu iddiaları üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ve ölümün kalp damar rahatsızlığına ilişkin normal bir ölüm olduğunun belirtildiği kati rapor, soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz ay içinde ulaşmıştı. Sadece Adli Tıp Kurumundan gönderilen rapora bağlı kalmayan savcılık, Kozinoğlu'nun, yakınlarıyla kapalı olarak yaptığı görüşmelere ilişkin kamera kayıtlarını da tek tek inceledi. Bu incelenen kayıtlardan birinde, Kozinoğlu'nun, yakınlarına 2005 yılından bu yana 'kırık kalp sendromu' rahatsızlığının bulunduğunu söylediği tespit edildi. Bu rahatsızlığın ise, normal bir kalp krizi şiddetinden 7 ila 34 kat arasında değişen kalp krizine neden olduğu öğrenildi. Kozinoğlu'nun 11 Kasım 2011 tarihinde gece geç saatlere kadar uyumadığı, sabaha karşı uyuduğu ve kalktıktan sonra da avluda yaklaşık 1 saat spor yaptığı, koğuşuna çıktıktan sonra da bir süre sporuna devam ettiğine de soruşturma evrakında yer verildi.

Cezaevinde, akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Kozinoğlu'nun ambulansla hastaneye kaldırıldığı, yolda ilk müdahalenin yapıldığı ve sonra hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 19.30'da ölüm olayının gerçekleştiği ifadelerine yer verildi.

Aynı gün Silivri Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları olan İkinci Ergenekon davası sanıkları Hasan Ataman Yıldırım ile Hasan Atilla Uğur'un ifadelerine başvurduğu ve soruşturmanın da gece 24.00 itibariyle başlatıldığı öğrenildi.

KOZİNOĞLU'NUN İKİ MEKTUBUNA SORUŞTURMA

Kozinoğlu'nun koğuşunda yapılan aramalarda, belge ve eşyalar arasında 'Hocaya' ve 'Tarihe Sorularımla Not Düşüyorum' başlıklı toplam 12 sayfadan oluşan 2 ayrı mektup bulunduğu, bu mektuplarla ilgili içeriklerine ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Diğer eşyalarının ise ailesine teslim edildiği öğrenildi. Kozinoğlu'nun avukatları tarafından bu iki mektubun, rızası dışında elinden çıktığına ilişkin itirazları bulunduğu ve bu itirazların da aynı soruşturmaya dahil edildiği bilgisine ulaşıldı. Bu mektuplara ilişkin önümüzdeki günlerde bazı kişilerin ifadelerinin alınacağı öne sürüldü .