İbradı'nın Ormana Beldesine Yılın Üç Aylık Döneminde 2 Bin 500 Turist Geldi

İbradı'nın Ormana beldesine yılın üç aylık döneminde bin 300'ü yabancı 2 bin 500 turistin geldiği bildirildi.

Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl beldelerinde bulunan düğmeli evlerin 6'sını ev pansiyonculuğuna açarak 700 Amerikalı turisti ağırladıklarını kaydetti.

Keskin, bu yıl ise 24 Nisan'da başlayacak ev pansiyonculuğuyla 3 aylık rezervasyon yapıldığını ve 300 Amerikalı turisti ağırlayacaklarını söyledi.

Beldenin sit alanı ilan edildiğini hatırlatan Keskin, ''Yerel halkın istihdamını artırmak, bölge turizmine katkıda bulunmak amacıyla ev pansiyonculuğunu yaygınlaştırdık'' dedi.

Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri olan düğmeli evlerin sadece Akseki, İbradı ve Ormana'da bulunduğuna dikkati çeken Keskin, alternatif turizmin bölgeyi canlandıracağını dile getirdi.

900 yıllık geçmişe sahip Ormana'nın ev pansiyonculuğu sayesinde yeniden canlılık kazandığına işaret eden Keskin, şöyle konuştu:

''Vatandaşlar evlerinin bir bölümünü turistlere kiraya verecek. Burada kalan konuklar o gün evde ne pişiriliyorsa onu yiyecekler. Onlar için özel bir menü hazırlanmayacak. Normal yaşamınızdan çok fazla taviz vermeden hem para kazanılacak hem de yeni insanlarla tanışıp kültür alışverişinde bulunmuş olacağız.' '
Kaynak: AA