Zirve’nin Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Zirve Üniversitesi tarafından basını teşvik amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Yarışmaya Gaziantep’te yerel ve ulusal gazete, televizyon ve ajanslardan 51 eser katıldı.

2011 yılında yayınlanan Gaziantep ile ilgili eserlerin değerlendirildiği yarışmada, haber, köşe yazısı, TV haberi, röportaj, spor, fotoğraf ve mizanpaj dallarında en iyi eserler belirlendi. Her dalda ikinci olan eserlere ise jüri özel ödülü verildi.

Doğuştan spastik engelli genç bir kızın hayata tutunma hikayesini yazdığı 'Sakatlık maaşı yerine çalışmayı tercih etti' başlıklı haberiyle Cihan Haber Ajansı muhabiri İlkay Göçmen haber birincilik ödülü aldı. Cihan haber Ajansı muhabiri Ahmet Özdemir de bir fair play örneğini anlattığı 'Altın madalyayı rakibine bırakan atlet' isimli haberi ile spor haberi dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa ile Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu’nun da katıldığı törende TRT’den Süleyman Doğan en iyi televizyon haberi, İHA’dan Orhan Çiçek en iyi fotoğraf, Mors Dergisi’nden Gülşah Sert en iyi köşe yazısı, Mors Dergisi’nden Mihram Ekiz en iyi mizanpaj dalında ödüle layık görüldü.

Haber dalında Telgraf Gazetesi'nden Güney Yılmaz, Köşe yazısı dalında Pusula Gazetesi'nden Mehmet Demir, televizyon dalında TRT'den Abdullah Güven, röportaj dalında Ortadoğu Business Dergisi'nden Mustafa Osanmaz, spor dalında Gaziantepspor Dergisi'nden Kübra Çakallı, fotoğraf dalında Gaziantep27 Gazetesi'nden Muharrem Türkoğlu, mizanpaj dalında ise GAP Sağlık Dergisi'nden Tekin Albayram jüri özel ödülü aldı .