Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü Antalya ve İlçelerinde Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ''Antalya dünyadaki en güvenli turizm destinasyonlarındandır'' dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada konuşma yapan Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, güvenlik hizmetinin insanların en temel ihtiyaçlarından olduğunu söyledi.

Teşkilatın değişime uğrayıp modern bir yapıya kavuştuğunu belirten Yılmaz, değişim ve gelişime ayak uyduramayan hiçbir teşkilatın başarı şansı olmayacağını vurguladı. Teşkilatın kamu düzenini sağlarken insanların temel hak ve özgürlüklerini gözeten bir yapıda olmak zorunda olduğuna işaret eden Yılmaz, polis teşkilatlarının, halka karşı şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışını benimsemesi gerektiğini kaydetti.

Ali Yılmaz, organize suçlar, terör, uyuşturucu, bilişim ve sokak suçlarına karşı Antalya'da çok sayıda projeli operasyon yaptıklarını ve bu sayede Antalya'nın huzurlu bir kent haline geldiğini anlatarak, şöyle konuştu:

''Halkın isteklerini değerlendirerek onların talepleri doğrultusunda güvenlik stratejileri ortaya koyuyoruz. Suçu oluşmadan önlemek amacıyla oluşturduğumuz 50'ye yakın sosyal sorumluluk projesinden 6'sı Avrupa Birliği tarafından örnek proje seçildi. Antalya halkının yüzde 80'i polis hizmetlerinden memnuniyetini ifade etti.

Biz yüzde 20'lik kısmın diye araştırmasını yapıyoruz. Antalya'ya gelen 12 milyon turistin tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmesi için de çalışıyoruz. Antalya, dünyadaki en güvenli turizm destinasyonlarındandır.''

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve polis ailelerinin de katıldığı törende ''Yunus Çocuklar Keman Orkestrası'' davetlilere müzik dinletisi sundu. Törende tamamı polis memurlarından oluşan Antalya Emniyeti Türk Halk Müziği korosu da konser verdi.

Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün, ''Onlar bizim hemşehrimiz'' projesi kapsamında Antalya'da yaşayan yabancı vatandaşların oluşturduğu halk oyunları ekibi Teke Yöresi'nden oyunlar sergiledi. Törende polis ve eşlerinden oluşan halk oyunları grubu da gösteri yaptı.

Törenin sonunda Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir polis helikopteri Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin önündeki alana indirildi. Civardaki mahallelerde yaşayan çocuklar, helikopteri ilgiyle inceledi.

-AA yurt muhabirine ödül-

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile ortaklaşa düzenlediği, ''Birey güvenli toplumda özgürdür'' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler de ödüllendirildi. Yarışmada ''Küçük bir teftiş'' rumuzlu fotoğrafıyla Antalya Eğitim Dergisi Ömer Faruk Güder birinci, ''Sanat buluşması'' rumuzlu fotoğrafıyla AB Medya Antalya Life Dergisi'nden Batuhan Öztürk ikinci oldu.

Yarışmada ''Polis ve şefkat'' rumuzlu fotoğrafıyla AA Antalya Yurt Muhabiri Süleyman Elçin de üçüncülüğü elde etti. Elçin ödülünü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz'dan aldı.

-Kumluca-

Kumluca'da ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Buradaki törene Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve ilçede görev yapan polisler ve eşleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından konuşan Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Törende Kaymakam Salih Işık, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başarılı personele takdir belgelerini verdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Emniyet Müdürlüğü binasının tadilatına katkı sağlayan hayırseverlere ödül ve plaketleri protokol üyelerince verildi.

Daha sonra Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tebrikleri kabul etti. Kumluca Belediyesi tarafından 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla polis memurlarına çiçek dağıtıldı.

-Akseki-

Akseki'de Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında yapılan törende Emniyet Amiri Hasan Şahin ve polis memurları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Çeviren, Polis Teşkilatı üyelerinin, halkın can ve mal güvenliğini canları pahasına koruduğunu söyledi.

Polis Teşkilatı'nın kutsal ve zorlu görevi yerine getirirken, insan hakları ve hukukun egemenliğine özen gösterdiğine dikkati çeken Çeviren, şöyle konuştu:

''Laik anayasamız ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve toplumsal barışın güçlenmesinde önemli bir görevi yerine getiren Polis Teşkilatımız, cumhuriyetimizin düşmanlarına karşı korku salan en büyük güçlerden birisidir.''

-Demre-

Demre'de Cumhuriyet Alanı'nda yapılan törene katılan öğrenciler ''Kazaları arabalar değil, insanlar yapar'', ''Acele giden ecele gider'', ''Artık inadı bırakın, kemeri takın'', ''Lütfen gereğinden fazla hız yapmayın'' yazılı pankartlar taşıdı.

Demre Emniyet Müdürü Cemil Doğan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Demre Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan bu yılın en başarılı 10 polisine, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman tarafından başarı belgesi verildi.

İlçede ilk ve ortaöğretim kurumları tarafından polis konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de törende ödüllerini aldı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Türk Polis Teşkilatı olarak toplumun huzuru, can ve mal güvenliği ile yasaların uygulanmasını sağlamak üzere görev yaptıklarını kaydetti.

Toplum Destekli Polis Projeleri ile toplumla iç içe görev yaptıklarını kaydeden Doğan, ''Demre'nin huzuru için sizlerin her zaman yardım ve desteğinize ihtiyacımız var. Sizlere tarafsız, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve yasaları çerçevesinde hizmet vermek için çalışıyoruz'' dedi.

-Kemer-

Kemer'de Kemer Belediyesi önünde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, törendeki konuşmasında, titizlikle çalıştıklarını, bu çalışmalar sırasında Kemer halkının polis teşkilatına vermiş olduğu desteğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Törende ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Kaş-

Kaş'ta Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı'yla başlayan törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kaş polisi olarak insan odaklı çalışmayı esas aldıklarını ifade etti.

Sarı, olayların meydana gelmeden önce önlenmesi ve suçların aydınlatılmasında vatandaşın desteğinin önemine dikkati çekti.

İlçe Emniyet Müdürü Cahit Sarı daha sonra tebrikleri kabul etti.

-Finike-

Finike'de Finike Belediyesi'ne ait çadırda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Emniyet Teşkilatı'nın, güvenlik hizmetini sunarken vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için 167 yıldır canları pahasına çalıştıklarını ifade etti.

Çakmaklı, ''Güvenlik hizmetlerinde sivil katılım, şeffaflık, denetime açıklık, hesap verilebilirlik gibi evrensel değerlere önem vermekteyiz. Asayiş hizmetlerinden önleyici hizmetlere, idari hizmetlerden trafik hizmetlerine kadar bütün alanlarda vatandaş odaklı hizmeti esas almaktayız'' dedi.

Programda, ilköğretim okulları arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

-Gazipaşa-

Yağış nedeniyle Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Kaymakam Muhittin Pamuk, Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 27 personele takdirname verdi.

Törenin ardından kokteyl düzenlendi.

-Manavgat-

Manavgat'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen etkinlikle devam etti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Türk Polis Teşkilatı'nın 167 yıldır milletin hizmetinde olduğunu belirterek, ''Polisimiz bu görevini yaparken gözünü kırpmıyor. Manavgat diğer ilçelere ve Antalya merkeze nazaran huzur kenti. Bunu sağlayan polis ve jandarma teşkilatına teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaymakam Bulgurlu, 4 Nisan'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'a tüm Manavgat halkının sahip çıktığını kaydederek, ''Herkes bilmeli ki büyük Türk milleti vatanına, devletine ve bayrağına her zaman sahip çıkacaktır'' diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, Türk polisinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevini yerine getirmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Törende hafta dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye girenlere ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yardım eden kişi ve kuruluşlara ödül ve plaketleri de verildi.

Kaynak: AA