Ahlatlı Kadın Girişimcilerin Başarısı Tescillendi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 7 yıldır lokanta işleten 2 kadın işletmeci, Bitlis Valiliğince 2011 yılının ‘kadın girişimcileri’ seçildi.

Ahlatlı Kadın Girişimcilerin Başarısı Tescillendi
Ahlat 'ta 7 yıl önce açtıkları lokantada yerli ve yabancı konuklarına yöresel yemekler sunan Derya Ayber Akyürek ve Sevgi Azapağası, yola çıktıklarında kimsenin kendilerine inanmadığını belirterek, çevreden gördükleri tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan, azim ve kararlılıkla yollarına devam ettiklerini belirtti.

Başarılarının müşterileri tarafından tescillendiğini anlatan Derya Ayber Akyürek ve Sevgi Azapağası, “7 yıl önce, yöresel yemekler yapan bir lokanta açmak istedik. Önce bürokrasinin engelleri, sonra vatandaşların önyargıları ile karşı karşıya kaldık. Ancak inandığımız yolda kararlı bir şekilde devam ettik. Şu anda sadece Ahlat 'tan değil, çevre il ve ilçelerden bile “Hünerli Eller Ev Yemekleri” lokantasında yemek yemek için gelenlerin sayısı hayli fazla” dedi.

BAŞARILARI TESCİLLENDİ

Derya Ayber Akyürek ve Sevgi Azapağası, Bitlis Valiliğince 2011 yılının 'kadın girişimcileri ' seçildiklerini belirterek, “Bitlis Eren Üniversitesi 'nde 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen törenle ödülümüzü aldık. Ahlat 'ta bir ilki gerçekleştirdik. Diğer hanımlara örnek olduğumuza ve öncülük yaptığımıza inanıyoruz. Lokantamızda geleneksel lezzetlerin yanı sıra yöre insanının ve Ahlat 'ta görevli memurların istediği yemekleri da yapıyoruz. Menüyü müşteri isteklerine göre şekillendiriyoruz. İçli köfte, mantı, sarma, güveç, kuru fasulye gibi yemeklerin yanı sıra ıspanak, türlü, karnıyarık gibi sebze yemekleri; sebze dolması, kavurma, harise, yoğurtlu kabak dolması, ciğer taplaması, ufak köfte, ayran aşı gibi yöresel yemekler yapıp müşterilerin beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

“DAHA ÇOK HANIM FAYDALANMALI”
Kendilerine destek veren, gelip yemeklerinin tadına bakan herkese teşekkür ettiklerini belirten Akyürek ve Azapağası, hanımların bildikleri alanda girişimci olmalarını, daha çok hanımın iş sahibi olmasını istediklerini belirterek, bunun için de toplu yemek siparişi uygulamasını başlatacaklarını dile getirdi. Düğün, nişan, toplantı, davet gibi etkinliklere toplu yemek yapmaya başlayacaklarını, siparişler arttıkça daha fazla hanıma iş imkanı sağlayacaklarını vurgulayan kadın girişimciler, çevre il ve ilçelere de bu tür hizmetler vermek istediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA