31 yıldır aralıksız sınava giriyor

Samsun'un Bafra ilçesinde, 3 üniversite bitiren sözleşmeli öğretmen, 31 yıldır aralıksız sınava giriyor.

Bafra 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda bu yıl 31. kez sınava giren, sözleşmeli öğretmen Adem Topçuoğlu , yaptığı açıklamada, en büyük hobisinin üniversite sınavında soru çözmek olduğunu belirterek, eski adıyla Öğrenci Seçme Sınavı yeni adı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na 31 yıldır aralıksız girdiğini söyledi.

Her yıl liseden yeni mezun olmuş gibi büyük bir heyecanla sınava geldiğini ifade eden Topçuoğlu, şunları kaydetti:

''Bu sene otuz birinci sınavımdayım, heyecan yok. Her sene sınava devam edeceğim. Yeni liseden mezun olmuş gibi sınava giriyorum. Yaşım şuan 50. Yarım asırlık biri oldum. Ömrümün yarısı sınavla geçti. Okumak ve sınava girmekten evlenmeye de fırsat bulamadım. Sınavkolik olmak benim için sorun değil ama etraftan çok şikayetler alıyorum. Öğrencilerin hakkı yeniliyor deniliyor, ne işi var adam zaten öğretmenlik yapıyor diyorlar. Herkes sınava girebilir. Senede bir kere sınav tabi benim hobim oldu. Ben de ölene kadar sınava girmeyi hobi edindim. Bir üniversite daha bitireceğim. Düğün kambersiz, sınav bensiz olmaz. Ben de sınavsız olamam.''

Üniversite giriş belgelerini sakladığını kaydeden Topçuoğlu, gelecek yıllarda Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuracağını da sözlerine ekledi .