Tatvan’da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin “Polis Vatandaş El Ele Daha Huzurlu Günlere” isimli projesi kapsamında dördüncü mahalle huzur toplantısı yapıldı.

Tatvan’da Kurum Amirleri Vatandaşın Ayağına Gidiyor
Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıda kurum amirleri Karşıyaka, Cumhuriyet, Kale, Şirinevler, Bahçelievler, Kültür ve Esentepe mahalle muhtarlarıyla sakinlerinin problemleri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, amaçlarının bütün kurum amirleri olarak ilçedeki problemlerin çözümü için mahalle sakinleriyle fikir alışverişinde bulunarak olduğunu söyledi. Fikir, problem ve çözüm yollarının ilgili kurum amiri tarafından not alınarak yazılı cevap verileceğini dile getiren Kaymakam Yılmaz, huzur toplantılarıyla vatandaşın kendini daha iyi ifade edebildiğini belirtti. Daha sonra söz alan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Muhittin Kaygın ise âfet probleminden dolayı sakinlerinin sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Muhtar Kaygın, ayrıca yol, sağlık, elektrik ve hırsızlık konularında da sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Kemal Hüseyni de belediyenin yol açma çalışmalarında yetersiz kaldığından yakınarak, Karayolları ekiplerinin bozuk yolları yapması talebinde bulundu. Kale Mahallesi Muhtarı Kamuran Karaman, nüfusları 8 bine yaklaşmasına rağmen okulları olmadığını belirterek, bu konuda yardım istedi. Şirinevler Mahallesi Muhtarı Musa Sönmez ise, “Elektrik ve su şebekesi sıkıntımız var. Bunun yanısıra mahalle arasındaki yollarımızda kanaletler olmadığı için su birikintileri oluşuyor. Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz.” dedi. Karşıyaka Mahallesi sakinleri de öğrencilerin okula gidiş dönüşlerde mahalle sınırları içinde bulunan anayolu kullanmak zorunda kaldığını, bu sebeple trafik kazaları yaşandığını dile getirerek, üstgeçit yapılmasını talep etti. Bir altgeçit olduğunu ancak kış yalarında suyla dolduğu için kullanamadıklarını kaydettiler.

Toplantıya katılan okul temsilcisi öğrenciler de spor araç gereçleri ve saha isterken kütüphane için de kitap talebinde bulundu. Ayrıca okul çevresinde dolaşan bazı kişilerin kendilerini rahatsız etmesinden yakınan öğrenciler, güvenlik önlemleri alınması önerisini sundu. Toplantıda söz alan bazı vatandaşlar da şehiriçi minibüslerinin çok sayıda yolcu almasından yakınarak, denetim yapılmasını istedi.


Mahalle huzur toplantısına Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Abdullah Ok, İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, İlçe Müftüsü Sebhetullah Kızılşah, Sağlık Grup Başkanı Dr. İrfan Taken, Karayolları 112. Şube Makine Şefi Remzi Doruk ve TEDAŞ İşletme Başmühendisi Rahmetullah Kaya konuşmacı olarak katıldı.