Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Şiir Dinletisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Medeniyet Kültür Sanat ve Fikir Kulübü'nün hazırladığı, "Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Şiir Dinletisi", Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Şiir Dinletisi
Etkinliğe, Medeniyet Kültür Sanat ve Fikir Kulübü'nün daveti üzerine sanatçı Serdar Tuncer konuşmacı olarak katıldı. Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları'nın, Kulüp Başkanlığını ise Mehmet Yılmaz'ın yaptığı, Medeniyet Kültür Sanat ve Fikir Kulübü tarafından çıkarılan 'Simeranya' adlı dergi hakkında verilen bilginin ardından, Kulüp Başkanı Mehmet Yılmaz etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.Sanatçı Serdar Tuncer, 'Bugünlerin, Mehmet Akif'in, Çanakkale'nin, İstiklal Marşı'nın önemini bilen genç arkadaşlara selam olsun! ' diyerek başladığı konuşmasında, 'Bu konferansların yapılmasından gurur ve mutluluk duyuyorum. Bizim gözümüz her zaman yükseklerde, çünkü biz Osmanlı gibi bir imparatorluğun torunuyuz ' dedi.

2011 yılının Akif Yılı ilan edildiğini belirten Tuncer, 'Bizler Mehmet Akif'i tanımalı, onu anmalı ve her şeyden önce milli mirasa sahip çıkmalıyız ' şeklinde konuştu.Mehmet Akif'in 'Hüsran' adlı şiirini okuyan Serdar Tuncer etkinlik boyunca; 'Çanakkale Şehitlerine', 'Bülbül' gibi şiirlere de yer verdi. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı şiir dinletisinin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Serdar Tuncer'e plaket verdi.Etkinlikte, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Gümüş ve beraberindekiler tarafından, 'Çanakkale Zaferi Etkinlikleri ' konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca, Kızılay tarafından, '250 bin kişi için 250 bin kan ' adlı kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Kaynak: İHA