Aziziye Koleji'nde Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Özel Aziziye Eğitim Kurumları Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat kapsamında önce öğrencilere sınıfta deprem esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatılırken, sirenlerin çalmasıyla birlikte öğrenciler kendilerine anlatılan şekilde sakin bir şekilde sınıfları boşaltarak okul bahçesinde toplandı.

Daha sonra okulun üçüncü katından sedye ile temsili yaralı öğrenci indirilirken, daha sonra sivil savunma elemanları öğrencilerden ikisini halatlarla bağlayarak aşağıya indirdi. Bu esnada bahçede toplanan öğrenciler sivil savunma ekiplerine alkışla karşılık verdi. Yaralı ve öğrenci naklinin ardından bahçedeki yangın söndürme tatbikatına geçildi. Ekiptekiler, bahçede yakılan ateşi son sistem aletlerle söndürdü.

Özel Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gürhan, Türkiye 'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, tatbikatın bu nedenle önem arz ettiğini ifade etti. Depremde yapıların sağlam olması kadar kişilerin şuurlu ve bilgili olmalarının da önemli olduğunun altını çizen Gürhan, 'Kısa süre önce Van 'da yaşanan acılar bizlere ders olmalı. Depremlerin önlenmesi ve deprem esnasında ve sonrasında yapılacaklar herkes tarafından bilinirse daha az kayıp yaşanır. ' diye konuştu.

Sivil savunma yetkilileri ise talep olması halinde bütün okullarda bu tür tatbikatlar yaptıklarını dile getirdi.