Basına Ayrı Polise Ayrı Konuştu

Ölü bulunan eski emniyet müdürünün oğlunun, basına yaptığı konuşma ile polis ifadesi arasında fark olduğu görüldü.

Basına Ayrı Polise Ayrı Konuştu
Aracında ölü bulunan eski emniyet müdürü Hasan Eryılmaz'ın MİT'te çalışan oğlunun, basına yaptığı konuşmayla polis ifadesi arasında farklılık olduğu iddia edildi.

Asayiş Dairesi eski Başkanı Hasan Eryılmaz, önceki akşam Ankara İncek kavşağında aracında başından tek kurşunla vurularak ölmüş halde bulunmuştu.

GÖZLER OĞLUNDAYDI
12 Eylül Darbesi öncesi Ankara Siyasi Şube Müdürü olarak görev yapan Eryılmaz'ın tamamlanan otopsinin, intihar olasılığını güçlendirdiği kaydedilirken, Akşam gazetesinden Soner Arıkanoğlu imzalı haber, dikkatleri oğul Oğuz Eryılmaz'ın üzerine çekti.

EL SVAPI ALINDI
MİT'te çalışan Oğuz Eryılmaz'ın basına yaptığı açıklamalarla polise verdiği ifadeler arasında çelişki olduğu iddia edilen haberde, Eryılmaz'ın el svaplarının polis tarafından alındığı belirtildi.

GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTI
Esrarengiz ölüme ilişkin oğul Eryılmaz'ın, polise ifede vermeden önce gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:

'Olaydan 5 dakika önce beni arayarak 'takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor, takip edenler dün şüphelendiğim o iki kişi. Durup onlarla konuşacağım, telefonumu da açık bırakıyorum. Bunun üzerine hemen evden çıkarak babama doğru gittim. Telefon da kısa bir süre sonra kapandı. Gittiğimde babamı öldürülmüş buldum.

Aracı çalışır vaziyette, silahı ise sağ koltuğundaydı. Büyük ihtimalle babam kendisini takip edenlerle konuşmak üzere durdu. O sırada olası bir saldırı karşısında çantasında olan silahını çıkartarak sağ koltuğu bırakmış. Ancak durur durmaz saldırıya uğramış. 12 Eylül soruşturmalarından sonra babamın ismi çok geçti. 12 Eylül'le bağlantılı olduğunu düşünüyorum. '

POLİS İFADESİ
Akşam'ın haberine göre Oğuz Eryılmaz polis ifadesinde, olaydan önce babasıyla birlikte olduklarını, daha sonra babasının eve gitmek için yanından ayrıldığını, kısa süre sonra da cep telefonundan arayarak 'birileri önümü kesmeye çalıyor' dediğini anlattı.

Oğuz Eryılmaz, görüşmenin kesilmesi üzerine peşinden gittiği babasının aracını İncek kavşağında yolun sağına park edilmiş bulduğunu söyledi. Vurulduğunu anlayınca da önce 112 Acil'i, ardından da 155 Polis İmdat'ı aradığını anlattı.

Babasını bulduğunda silahın sağ elinde olduğunu söyleyen oğul Eryılmaz, silahı babasının elinden aldığını ve sağ ön koltuğa bıraktığını ifade etti.

SORUŞTURMA NE AŞAMADA?

— Habere göre; oğul Eryılmaz'ın ifadesi üzerine bölgedeki MOBESE kayıtları mercek altına alınıd ancak tüm görüntüleri inceleyen polis, aracın sakin seyrettiğini, herhangi bir sıkıştırma ya da yol kesme belirtisine rastlanmadığını belirledi.

— Eryılmaz'ın ruhsatlı tabancası olduğu, birinin aracın torpidosunda bulunduğu öğrenilirken, Eryılmaz'ın yaşamına son veren mermininse aracın ön koltuğunda bulunan Smith Wesson marka toplu tabancadan çıktığı belirlendi.

— Polis, tabancayı kimin ateşlediğini belirlemek amacıyla hem Eryılmaz'ın hem de oğlunun el svaplarını aldı. Barut izi Eryılmaz'ın sağ elinde çıkarsa olay, kayıtlara intihar olarak geçecek.

— Eryılmaz'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi tamamlanırken, ölüme neden olan merminin, sol şakağından girdiği, kafatası içinde hafif bir meyille aşağıdan yukarı ilerledikten sonra kafasının sağ üst kısmından çıkarak aracın tavanına saplandığı belirlendi. Bu da intihar olasılığını güçlendirdi.

— Eryılmaz'ın sol şakağında ise atışın 'bitişik' olduğunu gösteren namlu yanığı tespit edildi. Bu durum da Eryılmaz'ın tabancayı şakağına dayayarak kendisinin ateşlediği şeklinde yorumlandı.