Öğrenci Servisi Şarampole Uçtu: 3 Ölü, 20 Yaralı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, taşımalı eğitime öğrenci taşıyan bir servis midibüsü şarampole uçtu.

Kazada 3 öğrenci hayatını kaybetti, 20 öğrenci yaralandı. Yaralılardan 15'i Savaştepe Devlet Hastanesi, beşi Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza, saat 08.30 civarında Madenmezarı köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre bu köyden Sarıbeyler İlköğretim Okulu 'na öğrenci taşıyan 41 yaşındaki A.İ.'nin kullandığı 10 N 3809 plakalı midibüs, Madenmezarı mevkisinde aracın frenlerinin patlaması sonucu yaklaşık 57 metrelik şarampole uçtu. Hurdaya dönen araçtaki öğrencilerden 8 yaşındaki Redife Sapan, 14 yaşındaki Nazmiye Karaca ve 10 yaşındaki Hakan Çet hayatını kaybetti. Yaralanarak Savaştepe ve Balıkesir'deki hastanelere kaldırılan 20 öğrencinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından olay yerine giden Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, hastenelerdeki öğrencileri de ziyaret etti. Çok üzgün olduklarını belirten Aydın, 'Hayatını kaybeden öğrencilere Allah rahmet, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum, ailelerine de sabır diliyorum. ' dedi.

Kazada hayatını kaybeden üç öğrencinin, bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Madenmezarı köyü mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.