Kaza Tespit Tutanağı Da Cepte

Avea ve Anadolu Sigorta güç birliği ile Türkiye’de hayata geçirilen ‘Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması’; maddi hasarlı kazalarda prosesi kolaylaştırıp cepten tüm işlemlerin yapılmasına imkân tanıyacak.

Avea Ar-Ge merkezi bünyesinde faaliyet yürüten AveaLabs 'te hayata geçirilen ilk proje unvanını taşıyan uygulama; maddi hasarlı trafik kazalarında gerek duyulan kaza tespit tutanağının hemen oluşturulmasını öngörüyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su; uygulamanın sektörde ilk olduğunu vurguladı. Su, “Uygulamamızdan faydalanacak olan sigortalılarımız, son derece pratik olan tasarım ile ihtiyaç duyulması durumunda vakit kaybetmeden, süratle kaza tespit tutanağını tamamlıyor olacak.” dedi.

Kaza tespit tutanağının cep telefonlarına taşınmasındaki amacın insanları teknolojiye değil, teknolojiyi insanlara taşıyacak planın parçası olduğunu aktaran Avea CEO 'su Erkan Akdemir, ise “Teknolojinin günlük hayatımıza kattığı ya da katabileceği değerleri ön plana çıkartmayı önemsiyoruz. Cep telefonu kullanıcılarını sunduğumuz hizmet ve yarattığımız değerle daha fazla özgürleştirmeyi önceliğimiz olarak görüyoruz. Türkiye 'nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezini kurma nedenimiz de bu. Ar-Ge 'mizi geliştiriyor sonra da ürün haline getiriyoruz.

Geçen sene Ar-Ge merkezimizce düzenlenen ve Türkiye çapında 87 kişinin 32 uygulama ve 55 proje önerisiyle katıldığı 'Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor 'da birincilik ödülü alan 'Kaza Tespit Tutanağı ', Anadolu Sigorta ile yürütülen 6 aylık projelendirme sonucunda Android marketlerde yayınlanmaya başladı. Türkiye 'nin öncü sigorta şirketi Anadolu Sigorta ile birlikte böyle bir projeye hayat vermek ise bizim için ayrıca gurur verici.” ifadelerini kullandı.