Başkanı, Binlerce Kişi Gözyaşı İle Uğurladı

Yaklaşık bir yıl önce yakalandığı mide kanseri sonucu dün sabah vefat eden Piraziz Belediye Başkanı Hasan Şenel için bugün Piraziz'de tören düzenlendi.

Belediye önünde düzenlenen törene Başkan Şenel 'in yakınları, Vali Dursun Ali Şahin, milletvekilleri Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Selahattin Karaahmetoğlu, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Hamit Yüksel, Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Okay Memiş, Belediye Başkan Vekili Cafer Mavi, Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Çetinbaş, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, belediye başkanları, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere, Esnaf Odaları Başkanı Ali Kara, çok sayıda daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan merhum başkanın oğlu Şafak Şenel, “Babam Piraziz 'e yıllarını verdi. Cemaatin kalabalığı beni gururlandırıyor.” diyerek katılmacılara teşekkür etti ve helallik istedi. Belediye Başkan Vekili Cafer Mavi de Başkan Şenel 'in, 30 yılını Piraziz halkına adadığını belirterek, görevde bulunduğu süre içerisinde kimsenin kalbini kırmadığını, herkese yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, “Yaptığı hizmetten dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise başkanın herkesle iyi ilişki içinde olduğunu belirterek, “Milletimiz kendine hizmet edeni unutmaz. Bu kalabalık bunun ispatıdır.” diye ifade etti.

Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da başkanla her zaman dostluk ve kardeşlik içinde bulunduğunu, Piraziz 'e atandığında kendisini ilk kutlayanın Başkan Şenel olduğunu ve her an ilgisini sevgisini ve desteğini gördüğünü kaydetti. Kaymakam Pehlivan, “Başkanın kocaman yüreği vardı. Sevinçli ve kederli günlerimizde hep halkının yanında oldu. Ağzından hiçbir zaman kötü söz çıkmadı.” diyerek sözlerini tamamladı. Mülkiyi Başmüfettişi ve Piraziz 'in ilk kaymakamı Hamit Yüksel ise Başkan Şenel 'in insani yönünün çok mükemmel olduğunu belirterek, “Piraziz bir çınarını kaybetti.” dedi.

Vali Dursun Ali Şahin de 'Son sözün söylendiği yerdeyiz. ' diye başladığı konuşmasında, tatil günü olmasına rağmen bu kadar kalabalığın toplanmış olmasının başkanın ne kadar sevildiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Hakkı Memiş ve Nuri Genç hocaların dualarıyla belediye önündeki tören sona erdi. Başkan Şenel 'in cenaze namazı, Merkez Eren Camii'nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Gülyalı Ambarcılı Köyü'nde toprağa verildi.