İlgın’da Yeni Bulunan Termal Su Yatırımcısını Bekliyor

Konya’nın zengin termal sularına sahip ilçesi Ilgın’da belediyenin yaptırdığı kapalı yüzme havuzunun suyunu temin için yapılan sondaj çalışmalarında, 120 metre derinlikte, 42 derece sıcaklığında suya rastlandı.

İlgın’da Yeni Bulunan Termal Su Yatırımcısını Bekliyor
Saniyede 100 litre termal suyun koku ve renk bakımından son derece kaliteli olduğunu belirten Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, kaynağın bin yatak kapasiteli bir otele yetebilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Her platformda Ilgın’da bulunan termal sulardan bahsettiğini ve ilçeye yatırımcı çekmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Oral, gelecek olan yatırımcıya her konuda yardımcı olacakları sözünü verdi.

Konya bölgesinin termal turizm bakımından lider olabilmesinin, Ilgın’da bulunan termal suların tam kapasite ile kullanılabilmesinden ve tesisleşmeden geçtiğini iddia eden Halil İbrahim Oral, “Konya’da yaşayan vatandaşlarımız Afyon’da bulunan lüks otelleri tercih etmekteler. Ilgın’a yapılmasını istediğimiz birkaç lüks otel sayesinde, bırakın Konya’nın Türkiye’de bulunan ve şifa aramak için termal sulara başvuran hastalar Ilgın’ı tercih edeceklerdir. Termal sularımızın kalitesi konusunda çok iddialıyım.” dedi.

Ilgın'da çıkan termal suyun 42 ila 43 derece çıktığını, ısıtılma veya soğutulma gibi işlemlerden geçmediğini, tortu ve kokusunun olmadığını söyleyen Başkan Oral, “Yer altından çıkan su direk olarak havuzlara verilebilecek özelliklere sahip, yatırımcı yapacağı tesislerde suyun sıcaklığı için veya temizliği için bir masrafa daha girmeyecek. Gelen müşterilerin ise, suyun sıcaklığının ve minerallerinin kaynağından çıktığı gibi havuzlara verilmesinden dolayı, her defasında Ilgın’ı tercih edeceklerine inanıyorum.” şeklinde konuştu .