Savcı İnternet Andıcı Davasının Ergenekon'la Birleştirilmesini Talep Etti

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı İnternet Andıcı davasında savcı, dosyanın 2. Ergenekon davasıyla birleştirilmesini talep etti.

Aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da bulunduğu 16'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi. Sanık ve avukatlarının taleplerinin alınması ile devam edilen duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, dava konusu İnternet Andıcı belgesinin hazırlandığı dönemde DTP milletvekili olan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan'ın gerek şahıs, gerekse DTP tüzel kişiliği adına avukatları Gülcan Kartal, Filiz Erceylan ve Ramazan Demirvasıtasıyla davaya müdahil olmak için dilekçe verdiklerini söyledi

Sanık ve avukatların taleplerinin dinlenmesi ile devam edilen duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, "Andıcı tarafıma 16 Şubat tarihinde koordine maksadıyla arz edildiğinde gördüm, sonraki aşamalarına vakıf değilim. Andıcın Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından onaylanıp onaylanmadığını bilmem mümkün değildir" dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Yüce Divan talebini yenilerken, eski DTP'li milletvekillerinin müdahil olma talebi konusunda ise, "Bu davayı bu noktaya getirenler acaba bu gelişmelerden rahatsızlık duymuyorlar mı? Terörle mücadelede ağır sorumluluğu ve görevi bulunan TSK elbette bu gelişmelerden rahatsız olacaktır, olmalıdır" diye konuştu.

Gerçek olmadığı dosyaya gelen yazılardan çok açık olarak ortaya konulmuş olan bir yazıdan dolayı müdahillik talebinin olduğunu ifade eden Sezer, "Kanunun aradığı şartları taşımayan katılma talebinin reddedilmesini talep ediyorum" dedi.

Talepler sırasında söz alan sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım, BDP milletvekillerinin müdahillik talebine ilişkin, "Ben hep kardeşliği savundum. Yanlış yapıyorlar. Türk'ün de, Kürt'ün de ortak düşmanı yurtdışındadır" diye konuştu

Davanın kırmızı bültenle aranan firari sanığı Bedrettin Dalan'ın avukatı Azmi Bulut ise, "Kim olduklarını ve kimi temsil ettiklerini çok iyi bildiğimiz Ahmet, Aysel ve Hasip isimli kişilerin bu davadaki suçlamadan zarar görmeleri mümkün değildir" diyerek müdahillik taleplerinin reddine karar verilmesini talep etti.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, eski DTP'li milletvekillerinin müdahillik talebinin reddedilmesini istedi. Savcı Pekgüzel, dosyaların usul ekonomisi, davaların geldiği nokta ve davaların birleştirme istemiyle açılmasından dolayı 2. Ergenekon davası ile İnternet Andıcı davasının birleştirilmesini talep etti.

Müdahillik ve birleştirme taleplerini celse arasında hükme bağlayacağını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Nisan'a erteledi .