İhracatçıya, Kur Riskinden Korunma Semineri Verilecek

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyelerine yönelik, ihracatçıların dalgalı kur sisteminde döviz kurlarındaki değişkenlikten olumsuz etkilenmemesi için “İhracatta Kur Yönetimi-Döviz Kuru Riskinden Korunma Semineri” düzenleyecek.

İhracatçıya, Kur Riskinden Korunma Semineri Verilecek
Dalgalı kur sisteminde döviz kurlarındaki değişkenlik ihracatçıların karlılığını belirleyen ana unsurlardan birisi. Ticari anlaşma tarihindeki döviz kuru ile ödeme tarihindeki döviz kurunun farklı olması nedeniyle ortaya çıkan belirsizliklerin bertaraf edilebilmesi ve gelecekteki fiyat belirsizliğinden kaynaklanan risklerin ortadan kaldırılması amacıyla vadeli işlem sözleşmeleri alınıp satılıyor. İhracat yapan çoğu firmanın halen vadeli opsiyon işlemlerinden yeteri kadar faydalanamıyor olması EİB’ni harekete geçirdi.

Dış ticaret faaliyetinde bulunan ihracatçıların elde edecekleri karlar ile ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırabilmek amacıyla EİB, Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. işbirliğinde ücretsiz bir seminer gerçekleştirecek.

Döviz kur riskini etkin yönetebilmek ve ihracatçıların geleceğe dönük ticaret kararlarını doğru alabilmelerini sağlama amacı doğrultusunda, 5 Nisan 2012 Perşembe günü 13.30-17.30 saatleri arasında Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. VOB Müdürü Dr. Aylin Satır’ın sunumuyla, “İhracatta Kur Yönetimi-Döviz Kuru Riskinden Korunma Semineri” gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu “Vadeli İşlem Sözleşmeleri (VİS) ile Döviz Kuru Riskinden Korunma” konularında pratik uygulama ve örneklerle bilgilerin aktarılacağı seminere, ihracatçılardan yoğun katılım olması bekleniyor .