Eski DTP Milletvekilleri, Andıç Davasına Müdahil Olmak İstedi

İnternet Andıcı davasında dönemin kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili olan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan, müdahil olmak için avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 16'sı tutuklu 29 sanıklı İnternet Andıcı davasının 60. duruşmasında İlker Başbuğ, Hasan Iğsız ve Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında yer aldığı 15 tutuklu sanık hazır bulundu. Konuşmalarındaki üslubu nedeniyle duruşmalardan men edilen tutuklu sanık Serdar Öztürk'ün gelmediği duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım da katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dava konusu İnternet Andıcı belgesinin hazırlandığı dönemde DTP milletvekili olan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan'ın, gerek şahıs gerekse DTP tüzel kişiliği adına avukatları Gülcan Kartal, Filiz Erceylan ve Ramazan Demir vasıtasıyla davaya müdahil olmak için dilekçe verdiklerini söyledi.

30 Mart 2012 tarihli dilekçede ismi geçen eski DTP milletvekillerinden Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, halen bağımsız milletvekili, Hasip Kaplan ise Barış ve Demokrasi Partisi milletvekili .