Elmalı'da 'Yayla Seracılığı' Konulu Panel Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu ile Elmalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü tarafından 'Yayla Seracılığı: Yetiştirme Teknikleri, Hastalık ve Zararlılar, Gübreleme' konulu panel düzenlendi.

Elmalı'da 'Yayla Seracılığı' Konulu Panel Düzenlendi
Elmalı Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen panele Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Abit Demircan, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Murad Çanakçı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Çelik katıldı.

Birçok kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda üreticinin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murad Çanakcı, bölgedeki seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve sektöre kalifiye eleman yetiştirmek üzere Akdeniz Üniversitesi bünyesinde seracılık programının açıldığını ve bölümün ilk mezunlarını verdiğini belirtti.

Üreticilerin sorunlarına çözüm üretebilmek için eğitim konusunda gayret gösterdiklerini belirten Doç.Dr.Çanakcı, “Elmalı'lar ihtiyaç duydukları konuda bizden talep de bulunurlarsa bilgiyi kendilerine ulaştıracağız” dedi.

Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen ise bu tür organizasyonlara ilçe halkının ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Celal Çelik de yayla seracılığının önemini vurgulayarak, bölgedeki seracılık faaliyetlerinin her geçen gün artış gösterdiğini, Elmalı'da yaklaşık 6 bin dekar alanda örtüaltı yetiştiriciliği yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından gerçekleşen panelde; örtüaltında yetiştirme teknikleri konusunda Korkuteli MYO'dan Yrd. Doç. Dr. Halil Demir; zararlılar konusunda Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Müdürlüğü'nden (BATEM) Dr. Mehmet Keçeci; hastalıklar konusunda Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Gümrükçü ve bitki besleme konusunda Ziraat Yüksek Mühendisi Nuri Arı üreticilere bilgiler aktardı .