Maliyecilerin Kurduğu 'vergi Ateşi' Büyüledi

Vergi Haftası kapsamında Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının düzenlediği etkinlikte, tamamı memurlardan oluşan halk müziği korosu ve "Vergi Ateşi" anonsuyla sahneye çıkan halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri izleyenleri büyüledi.

Maliyecilerin Kurduğu 'vergi Ateşi' Büyüledi
Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasında düzenlenen Vergi Haftası'nda, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı bir dizi etkinlik düzenlendi. Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Ankara Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, daire başkanları ve çok sayıda izleyici katıldı.

Şef Mehmet Üçer denetiminde Anadolu'nun her yöresinden birbirinden güzel türküleri seslendiren memurlardan oluşan koro, daha sonra sahneyi Çetin Akdeniz denetimindeki '7 Renk Anadolu Halk Oyunları Ekibi'ne bıraktı. 'Vergi Ateşi ' anonsuyla sahne alan halk oyunları ekibi; zeybekten sema gösterisine kadar birçok oyunu muhteşem koreografiyle izleyenlerin beğenisine sundu.

Etkinliğin sonunda halk oyunlarıyla birlikte sahneye çıkan 9 yaşındaki Beril Bulak, gösterdiği performansla izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA