Kuveyt, Milli Marş İçin Kazakistan’dan Özür Diledi

Kuveyt'te düzenlenen Atıcılık Şampiyonası'nda birinciliği kazanan Kazak sporcu Maria Dmitrienko için düzenlenen madalya töreninde, Kazakistan milli marşı yerine çalınan müzik parçasından dolayı Kuveyt özür diledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuveyt Atıcılık Federasyonu tarafından şampiyonada yaşanan talihsiz olaydan dolayı Kazakistan’a özür mektubu gönderildiği belirtildi. Mektupta Kuveyt'teki organizatörlerin, "kasti olmayan" bir hata yaparak yanlış milli marş çaldıkları vurgulandı. Açıklamada, hatadan dolayı "derin üzüntü" duyulduğu ve iki ülkenin spor komiteleri arasındaki bağların eskisi kadar güçlü olduğu dile getirildi.

Kuveyt'te düzenlenen Atıcılık Şampiyonası'nda birinciliği kazanan Kazak sporcu için düzenlenen madalya töreninde, Kazakistan milli marşı yerine Borat filminde "Kazakistan" olarak adlandırılan ülkeyle dalga geçmek için yazılan müzik parçası çalınmıştı. Bunun üzerine Kazakistan, Kuveyt’e nota vererek tepkisini dile getirmişti. ABD'de en çok izlenen komedi filmleri arasında yer alan 2006 yapımı Borat'ın başrol oyuncusu Sacha Baron Cohen, filmde Kazakistan'ı rencide eden sahneler nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu .