Eskişehir'de Tiyatro

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, ''Keşanlı Ali Destanı'', ''Açık Aile'', ''Bay Kolpert'', ''Palto'' ve ''Küçük Kara Balık'' adlı oyunlar sahnelenecek

Haldun Taner'in ölümsüz tiyatro eseri ''Keşanlı Ali Destanı'' oyununun yönetmenliğini Kazım Akşar üstleniyor. Mert Kırlak, Gonca Yakut, Burcu Tutkun Oruç, Berkay Akın, Özgür Onan, Mete Ayhan, Tolga Tümer ve Mustafa Kılıkçı'nın rol aldığı oyun, 31 Mart'ta saat 20.00'da, 1 Nisan'da ise saat 18.00'da Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenecek.

İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı, çevirisini Füsun Demirel'in yaptığı ''Açık Aile'' adlı oyunu Tolga Tümer yönetiyor. Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli'nin rol aldığı oyunda, kadın ve erkek ilişkileri farklı bir bakış açısıyla anlatılıyor. Oyun, Tepebaşı Sahnesi'nde 4-5 Nisan'da saat 20.00'da izlenebilecek.

Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen İranlı yazar Samed Behrengi'nin ödüllü çocuk masalı ''Küçük Kara Balık'' Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan tarafından oyunlaştırıldı. Dünyaya meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda Emre Demirci, Zuhal Lale, Ozan Çolak, Şayan Noyan, Çisem Erdoğan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor.

Oyun, 3 Nisan'da saat 11.00'da, 5 Nisan'da ise saat 14.00'da Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Nikolay Gogol'un yazdığı, Cemal Süreya'nın çevirdiği, Erdal Küçükkömürcü'nün yönettiği ''Palto'' adlı oyunda şehir tiyatrosu sanatçılarından Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor. ''Palto'', yarın ve 4 Nisan'da saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Alman tiyatrosunun genç yıldızlarından David Gieselmann'ın ''Bay Kolpert'' adlı oyun ise Mehmet Ergen yönetmenliğinde yarın saat 20.00'da Tepebaşı Sahnesi'nde izlenime sunulacak .