Başkent'te Sokak Köpekleri Yürüyüş Yapan Adamı Parçaladı

Ankara Eryaman'da sabah sporuna çıkan İran uyruklu Majid Yahyakhani (60) sokak köpeklerinin saldırısı sonrası hayatını kaybetti.

Başkent'te Sokak Köpekleri Yürüyüş Yapan Adamı Parçaladı
Aynı köpeklerin saldırısına uğrayan belediye veterineri ise yaralı kurtuldu.Eryaman'da 26 Mart'ta spor için sabah saat 08.00 sularında evinden çıkan İran uyruklu Majid Yahyakhani, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası Majid Yahyakhani hayatını kaybetti. Köpeklerin olay yerine gelen belediye veterinerine de saldırdığı, veterinerin köpeklerin elinden çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Olayın ardından polis merkezine çağrılan Majid Yahyakhani'nin eşi Effat Abdi, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Eşim 08.00 sularında yürüyüş yapmak maksatlı spor kıyafetiyle dışarı çıktı. Yarım saat kadar yürüyüp gelecekti ve üzerine telefon ve cüzdan almamıştı. Evin anahtarını ve pasaportu almıştı. Gelmeyince merak ettim, yabancı olduğumuz için evin adresini bulamamıştır diye düşündüm. Yaklaşık 3 saat sonra polisler aradı, adresimizi sordu. Yabancı olduğum için tam bilemediğimizi söyledim. Benim polis merkezine gelmemi istediler. Tarif üzerine polis merkezine geldim. Burada eşime sokak köpekleri tarafından saldırıldığını ve Etimesgut Devlet Hastanesi'nde olduğunu öğrendim. Hastaneye gittiğimde eşimin öldüğünü söylediler. Cumhuriyet savcısı ile birlikte teşhis ettim."

Oğlunun üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelerek Etimesgut'ta oturan yeğenlerinin yanına yerleştiklerini ifade eden Effat Abdi, belediyenin sokak köpekleriyle ilgili önlem almaması ve köpek saldırısı sonrası eşinin ölümünden dolayı şikayetçi oldu.

Görgü tanığı olan ve olay yerinin meydana geldiği arazinin yakınındaki bir sitenin görevlisi olan Murat Özkan ise şunları söyledi: "Saat 08.30 civarlarıydı. Şehidimizin çadırı vardı. Onu sökecektik. Belediyeden görevlilerin gelmesini bekliyorduk. Tam o sıralarda bu tepede 15 kadar köpeğin havladığını gördüm. Önlerinde eşofmanlı bir adamın koştuğunu gördüm. Nasılsa bir şey olmaz diye üstelemedim. Yaklaşık yarım saat sonra aynı köpekler bu kez gelen bir veterinere saldırdı. Belediyede görevli arkadaşlarla birlikte köpeklerin arasındaki adamı kurtardık. Köpekler veterineri bayağı hırpalamıştı. Ama durumu iyiymiş. Biz gitmeseydik belki de köpekler onu da parçalardı. Biz oraya varınca köpekler kaçtılar. Yaralıyı arkadaşlarına teslim ettikten sonra diğer tarafta polisleri gördüm. Bu olay için geldiklerini düşünüp yanlarına gittim. O sırada cesedi torbaya koyuyorlardı. "