Zorlu’dan ‘Dünya Saati’ne Destek

Zorlu Holding, iklim değişikliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla WWF’nin ‘Dünya Saati’ (Earth Hour) kampanyasına katılıyor.

Zorlu’dan ‘Dünya Saati’ne Destek
Grup, bu çerçevede 31 Mart Cumartesi günü saat 20.30 - 21.30 saatlerinde başta Zorlu Holding ve Zorlu Center olmak üzere bağlı şirketler; Zorlu Gayrimenkul, Vestel, Korteks, Zorluteks ile Zorlu Enerji’ye ait tüm üretim alanlarında güvenlik adına kullanılan aydınlatmalar dışında tüm ışıkları kapatacak. 2009’dan bu yana WWF Türkiye’nin öncülüğünde yapılan kampanyaya geçen sene Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra 267 kurum, 12 Valilik, 20’nin üzerinde belediye ve binlerce kişi destek verdi.

DÜNYA SAATİ

‘Dünya Saati’ kampanyası, 2007'de Avustralya'nın Sydney şehrinde başladı.

Mart ayının son cumartesi günü 20.30 - 21.30 arasında ışıkların kapatılmasını öngören uygulama, zamanla uluslararası bir kampanya haline geldi.

Kampanya, dünyanın geleceği için birey ve kurumlara sorumluluklarını hatırlatmayı, onları iklim değişikliği ile mücadele konusunda karar almaya teşvik etmeyi hedefliyor. ‘Dünya Saati’nde bugüne kadar, aralarında Avusturalya’dan Sydney Opera binası, Çin’den Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır’dan Gize Piramitleri, Fransa’dan Eyfel Kulesi, Amerika’dan Empire State, İstanbul’dan Boğaziçi Köprüsü’nün de bulunduğu binlerce sembolik yapı yer aldı.