Pazaryolu’nda Binbir Hatim Coşkusu

Erzurum Pazaryolu İlçe Müftülüğünce bu yıl ilki düzenlenen 1001 Hatim Programı, seçkin hafızlarının katılımıyla muhteşem Kur’an Ziyafeti ve Hatim duasıyla taçlandırıldı.

Pazaryolu’nda Binbir Hatim Coşkusu
Programa İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi Erhan Mete, İstanbul Pendik Esenyalı Kur’an Kursu öğreticisi Adem Bilir, İstanbul Beykoz Riva Camii İmam-Hatibi Mehmet Bilir, Türkiye’nin ender Mevlit Hanlarından Aziz Hardal, İstanbul Avcılar Süleyman Çelebi Camii İmam-Hatibi Sefa Taşkesenlioğlu, İstanbul Bağcılar İstoç Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu okuyucu olarak katıldılar.

Çevre İl ve İlçelerden de katılımın olduğu ve 75. yıl YİBO Konferans salonunda düzenlenen programa ilgi oldukça yoğun oldu.

Pazaryolu İlçe müftüsü Cahit Küçükyıldız açılış konuşmasında katılımcılara, okuyuculara ve bu hizmete emeği geçen din görevlilerine teşekkür etti. Küçükyıldız, Kur’anın, Müminin rabbiyle rabıtası olan, Geldiği toplumu dönüştüren ve tarihi değiştiren, okunan bir söz olarak vahyedilen, okunmasıyla ibadet edilen, dinlenmesi imanı artıran ve gönülleri huzura erdiren Kerim Kitap olduğunu ve maksatlarının da hayırda yarış kültürü oluşturmak ve Mevlanın rızasını elde etmek olduğunu belirtti.

Program Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksyoy’un okunan 1434 Hatmin Duasını yapması ile sona erdi .