Doğanyol ve Pütürge İlçe İstişare Toplantısı Yapıldı

Malatya'nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde düzenlenen istişare toplantılarında ilçelerin sorunları ele alındı.

Pütürge ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Salonu'nda yapılan Pütürge ile Doğanyol ilçelerinin birleştirilmiş ''Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'na katılan ve burada konuşan Vali Ulvi Saran, "İlçelerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü amacıyla mülki idare birimlerimiz, ilçe ve belde belediyelerimiz ile il genel meclisi üyelerimiz fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Vali Saran, "Kış şartlarının çok ağır geçtiği bu yıl ilimiz genelinde olduğu gibi bu iki ilçemizde de kış etkisiniyoğun bir şekilde gösterdi. En büyük sorun ulaşım konusunda yaşandı. Kar nedeniyle kapanan köy yollarımızın en kısa sürede ulaşıma açılması için büyük çaba sarf edilerek vatandaşlarımızın mağdur olması önlenmeye çalışılmıştır. İlçelerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü amacıyla mülki idare birimlerimiz, ilçe ve belde belediyelerimiz ile il genel meclisi üyelerimiz fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Hizmetlerin hangi aşamada olduğunu tespit ederek vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en iyi şekildeulaştırmak için neler yapabiliriz bunları tartışıyoruz" ifadelerini kullandı. Toplantıya, Pütürge ve Doğanyol Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Pütürge ve Doğanyol Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belde Belediye Başkanları ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut katıldı.