Tatvan'da Av Malzemeleri Bayi Açıldı

Tatvan'da, av malzemeleri satan bir işyeri açıldı.

Avcılık sporuyla ilgilenen Abdulkadir Doğru, Tatvan'da bilinçli avcılık yapmak ve avcılık sporuyla ilgilenenleri bir araya getirmek için, av malzemeleri bayi açtığını söyledi.

Doğru, ''Av sporunu doğru olarak yapmak, çevreye ve doğaya katkıda bulunmak için böyle bir işyeri açtık. Avcılık sadece vurmak değil, aynı zamanda doğayı korumaktır. Bu avcılık sporuyla ilgilenen arkadaşlarımızın da temel prensibi olmalı. Avcılıkla uğraşanları bir araya getirmek için av malzemeleri dükkanı açtık'' dedi.

Açılışa katılan Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz da, avcılığın doğaya katkısının çok fazla olduğunu söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

''Ben de belgeli bir avcıyım. Ancak av yapmak, yaban hayatına zarar vermek değildir. Yaban hayatını ve çevreyi korumak demektir. Benim avcılıktaki felsefem, yemediğim hiçbir hayvanı vurmamaktır. Şimdiye kadar bir tane yaban ördeğini avladım. Ancak doğaya 5 bin adet yaban ördeği kazandırdım. Avcılık sporu bir tutkudur. Yalnız çevreye ve doğaya zarar veren bir tutku değil. Çevreyi ve doğayı korumaya dayalı bir tutkudur. Açılışını yaptığımız bu işletmenin, inşallah bölgemize ve çevremize katkıda bulunmasını temenni ediyorum.''

Avcılık sporuyla ilgilenen Abdullah Çetin ise, av sporunun bölgede bilinçli yapılmasına katkıda bulunacak yeni işletmenin, herkese hayırlı olmasını diledi.

Çetin, ''Biz avcıların ilk hedefi doğayı korumaktır. Bizler bilinçli av yaparak, yaban hayatını korumayı da hedeflemekteyiz. Avcılığın temeli dostluk ve arkadaşlıktır. Erkekler, asker ve av arkadaşlarını unutmaz. Arkadaşlarımızla daha çok kaynaşmamızı sağlayacak bu işletmenin açılması bizleri memnun etti'' dedi.

Av malzemeleri bayisinin açılışına Kaymakam Yılmaz, Tatvan İlçe Emniyet Müdür Erol Akar ve çok sayıda avcı katıldı .