Memursen Kırşehir İl Divanı Büyük Bir Katılımla Yapıldı

Memur - Sen Kırşehir Şubesi il divan toplantısı sendikaların genel merkez yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Memursen Kırşehir İl Divanı Büyük Bir Katılımla Yapıldı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Memur-Sen üyelerinin 600 bini aştığını söyledi ve “Biz güvenilir ve çalışan bir sendikacılık anlayışı içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sayısı 600 binleri bulan Memur-Sen ailesinin temelinde teşkilatın gücü vardır. Her Memur-Sen üyesi birbirinden kıymetlidir, bu milleti temsil eden değerlere sahiptir. Bu değerler yıllar süren bir birikim sonucu oluşmuştur.” dedi.

Kendi işlerinin, kamu çalışanlarının ve milletin sözcüsü olmak olduğunun altını çizen Aka, “Bizim için yetki, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin aracıdır. Bu anlayışıyla memur sendikacılığının öncülüğünü yapan Memur-Sen, sendikacılığı sadece kamu çalışanlarının hak mücadelesinde bir araç olarak görmemiş, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında sivilleşen topluma ve demokratik devlete yönelen kazanımların elde edilmesinde de öncü olmuştur.” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in salt ücret sendikacılığı yapmadığını, aynı zamanda hizmet sendikacılığı, kültür sendikacılığı, değerler sendikacılığı, özgürlük sendikacılığı da yaptığını belirten Aka “Memur-Sen üyeleriyle birlik, beraberlik içerisinde üyelerinin sorunlarını çözmeye çalışmakta, ülkesine ve insanlığa hizmet etmektedir. Üyeler için Kırşehir’de bazı firmalarla indirim anlaşmaları yaptık. Bunları çoğaltacağız. Kırşehir’de 3 bin 633 üyeye sahibiz.” dedi.

Toplantıda, Memur Sen’in büyük gayret ve çabası neticesinde toplu sözleşmede bir yerlere gelindiği hatırlatılarak, komisyondaki görüşmelerde Memur Sen’in gayretleriyle Hizmet Kolu Sözleşme hakkı kazanıldığı bildirildi.

Programın ikinci bölümde Memur-Sen’e bağlı sendikalar kendi il divan kurulu toplantılarını yapmak üzere kendilerine ayrılan mekanlarda toplantılarına devam ettiler.

Memur-Sen’in Kırşehir buluşmasına Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Eğitim Bir Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Toç Bir Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hayri Ünal, Bem Bir Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, sendikaların yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı.