Bakan Eroğlu Gümüşhane'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane programı kapsamında bir okulun bahçesinde fidan dikti, koordinasyon toplantısına ve AK Parti İl Kongresine katıldı.

Bakan Eroğlu Gümüşhane'de
Beraberinde kendisine bağlı Genel Müdür, Daire Başkanı ve Bölge Müdürleri ile Gümüşhane'yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Yusuf Mayda, Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün ve kamu kurum müdürleri ile Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Harşit Lisesi bahçesinde fidan dikti.Kendisini halk oyunları gösterileri ile karşılayan öğrencilerle bir süre sohbet eden Eroğlu, fidan dikiminin ardından valiliği ziyaret etti. Buradaki temaslarını tamamlayan Bakan Eroğlu, daha sonra yatırımcı bölge müdürleri ile Halk Eğitimi Merkezi salonunda koordinasyon toplantısı düzenledi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti 4.Olağan İl Kongresine katılan Eroğlu, burada hazır bulunan kalabalığa çeşitli müjdeler verdi.Kongreye Giresun, Bayburt ve Trabzon AK Parti İl Başkanları, Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, 22.dönem Milletvekili Temel Yılmaz, 23.dönem Milletvekili Yahya Doğan ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Bakan Eroğlu, her iki kişiden birisinin AK Partili olduğunu, Gümüşhane'de ise her 3 kişiden ikisinin AK Partili olduğunu belirterek teşkilat mensuplarına teşekküretti

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, 2002 yılında Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamdaki durumundan bahsederek, o günlerden bugünlere muazzam bir dönüşümün gerçekleştiğini söyledi.

Hem borçları ödediklerini hem de ülkenin kasasını doldurduklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Hem de yatırım yapıyoruz. Bu üç nokta çok önemli. Sadece borç ödemekle kalmadık, Türkiye'de mukayese edilemeyecek yatırımlara imzamızı hep birlikte attık, atmaya devam edeceğiz. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bileulaşamaz, rüyalarında bile göremezler. Onlar bizi uzaktan takip etmeye devam etsinler." Bakanlığı döneminde ülke genelinde bin 128 tesisin milletin hizmetine sunulduğunu hatırlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü. "Geçmişte küçücük bir tesisi açmak için Bakanlar Kurulu oraya giderdi. 10.10.2010 tarihinde Başbakanımız 110 tesisi açtı ve aziz milletimizin hizmetine sundu. Geçmişte de bu paralar vardı. Ama bizim farkımız şu, biz hortumların tamamını kestik. Gelirin tamamını milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan hükümet biziz." Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın olmayacağını ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin AK Parti ile siyasi istikrarı sağladığını, dolayısı ile AK Parti'nin Türkiye için bir şans olduğunu söyledi.

Eroğlu, dünyada hiçbir partinin de her seçimde oy oranını artırarak görev etmediğini hatırlatarak, AK Parti'nin 5,6,7,8.dönemlerinde de oyunu artırarak yola devam edeceğini ifade etti.

Konuşmasında Gümüşhane'ye çeşitli müjdelerde veren Bakan Eroğlu, bugüne kadar 49 şehrin içme suyu sorununu çözdüklerini, Gümüşhane'nin de bu sorununu çözeceklerini belirterek, Bahçelik Barajı, içme suyu arıtma tesisi ve isale hatlarını yapacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, bu sırada salonda bulunanlardan bir sonraki seçimlerde Belediye Başkanlığını AK Parti'ye vermeleri için söz istedi.

Gümüşhane'ye Bakanlığının 1 milyar 582 milyon lira yatırım yaptığını hatırlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Barajlar, göletler, sulamalar, dere ıslahlarının tamamını bitirdik. Gümüşhanemize 4 müjdemiz var. Birincisi Bahçelik Barajı, ikincisi Harşit Çayı ıslahı ve üçüncü müjde de Sadak Barajı sulaması, dördüncü müjdemiz de 29 gölet ve sulaması 1000 günde yapılarak hizmete sunulacak. Bir diğer müjdemiz de ağaçlandırma ile ilgili. Bu yıl Gümüşhane'de 1 milyon fidanı toprakla buluşturacaktık ama onu1,5 milyona çıkardık hatta 2 milyon da yapabiliriz. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın anlayışıyla hizmet veriyoruz. Burada ceviz eylem planı hazırlanması için talimat verdim. Ayrıca dut için de bir plan hazırlıyoruz. Gümüşhane'nin yıldızı parlak. Geleceğe emin adımlarlar ilerliyoruz. İnşallah Gümüşhane bu bölgenin yıldızı olarak parlayacak. Bizde üzerimize buranın hizmetkarı olarak ne düşüyorsa yapacağız. Seçimlerde, gayret sizden çalışmak bizden." Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından 3 dönem üst üste Kürtün ilçe başkanlığı yapan Hüseyin Güvendi'ye Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği hediyeyi takdim etti. Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran tarafından kendisine hediye edilen ay yıldızlı kilimi öperek alan Bakan Eroğlu, daha sonra salonda bulunanlarla vedalaşarak programdan ayrıldı.Bakan Eroğlu, kongrenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan Kız Kuran Kursu, öğrenci yurdu ve cami inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra tarihi Balmeyez Konağında yediği yemeğin ardından Gümüşhane'den ayrıldı .