Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

AK Parti Adana İl Kadın Kolları kongresi yapıldı. Başkanlığa Emine Karaköse yeniden seçildi.

Emira Balo Salonu'nda yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın divan başkanlığını yaptığı kongreye Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Gaziantep Milletvekili ve Adana Koordinatörü Mehmet Sarı, Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Şükrü Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Tufanbeyli Bozgüney Belediye Başkanı İbrahim Özen ve çok sayıda partili katıldı.

Akşit, yaptığı konuşmada, 2 milyon 300 bin üyeli, dünyanın en büyük kadın örgütünün başında bulunmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Bunun anlatıldığı zaman, özellikle yabancı ülkelerde şaşkınlıkla karşılandığına işaret eden Akşit, şunları kaydetti:

''Yabancı ülkelerdeki siyasetçiler, sadece Kadın Kolları olarak bu kadar üyemizin olmasına ve böyle bir örgütlenme yapısına hiç de hazırlıklı değiller. Bundan da şu anlamı çıkarıyoruz, bu kadar muntazam ve organize bir teşkilatlanma yapısıyla ve muhteşem örgütlenmesiyle AK Parti başarıyı hak ediyor. Bu başarının arkasında AK Kadınların olduğu görüyoruz.''

Kongrede Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve Emine Karaköse de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından tek listeyle geçilen seçimde Emine Karaköse yeniden başkanlığa seçildi .