İngiltere, Esma Esed'i Vatandaşlıktan Çıkaracak

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in İngiliz vatandaşı eşi Esma Esed'in Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım listesine alınmasının ardından İngiltere'nin de vatandaşlıktan çıkarmaya yönelik çalışma başlattığı belirtildi.

İngiltere Vatandaşlık ve Göçmen Bürosu üyesi Sajid Javed, İçişleri Bakanı Theresa May'dan, "Kamu yararı olması durumunda her hangi bir kişinin vatandaşlıktan çıkarılması" yasasındaki yetkisini kullanmasını talep ettiği ifade edildi.

El Arabiya televizyonu, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın Suriye lideri Beşşar Esed'in eşin Esma Esed'in vatandaşlıktan çıkarma konusunu incelediğini duyurdu. Avrupa Birliği'nin Esma Esed'e yönelik mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı getirmesinin ardından yaptırımların İngiliz vatandaşı Esed'in İngiltereyi ziyaretini engelleyemeyeceği değerlendirmeleri yapılmıştı.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Beşşar Esad'ın İngiltere doğumlu eşi Esma Esad'a AB'ye üye ülkelere seyahat yasağı ve bu ülkelerdeki mal varlığının dondurulması gibi bir dizi yaptırım uygulama kararı almıştı. Yaptırımlar Beşşar Esed'in annesi, kız kardeşi ve baldızının yanı sıra 8 Suriyeli bakana uygulanacak.

Yaklaşık birkaç hafta önce Suriyeli muhalifler tarafından ele geçirilen elektronik postalarında Esma Esad, pahalı mobilyalar, mücevherat ve Christian Louboutin ayakkabılara düşkünlüğünü dile getiriyordu .