Hopa'da Konferans Düzenlendi

Hopa ilçesinde konferans organize edildi.

Hopa Merkez Talebe Yurt Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen konferansa, Kaymakam Abdullah Akdaş, Hopa Meslek Yüksekokulu Müdürü Nusret Yazıcı, Arhavi Meslek Yüksekokulu Müdürü Sinan Akgül, İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru, İlçe Müftüsü Vaittin Kaim, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Güven ile çok sayıda davetli katıldı.

Araştırmacı Salim Dağ, konferansta yaptığı konuşmada, Malazgirt Savaşı, İstanbul'un fethi ve Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anlamak gerektiğini belirterek, ''Ben 32 yıllık eğitimciyim. Bize Çanakkale Savaşı ve zaferi hep eksik anlatıldı. Bende eğitimci olarak eksik anlattım. Şimdi farkına varıyorum. Bize anlatılanlar içinde iki tane yan yana gelmiş düşman gemileri denize batırıldı ve savaş kazanıldı denildi. Oysa Çanakkale savaşı bir haçlı seferidir'' dedi.

Dağ, beş cephede harp eden milletin imanı, cesareti, vatan ve millet sevgisi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Seyit Onbaşının, 250 kiloluk top mermisini kaldırarak, topun ağzına verebilmesi bu iman gücün zaferi ile olmuştur. Allah'ın verdiği güçle olmuştur. Ayağında çarığı bile olmayan bir millet vatan ve millet aşkı ile düşmanlara 'dur' demesini bildi. Okumayı bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim, bilmeyenler de Kelimei Şahadet ederek Çanakkale Savaşını kazandılar. İşte bu yüksek ruhtur Çanakkale Savaşını kazandıran.' '