El Yazması'na Görkemli Gala

Herkesin Veremedigi Bir Ask Mektubu Vardir

El Yazması'na Görkemli Gala
Yarın vizyona girecek olan, Ali Vatansever 'in ilk uzun metrajli filmi El Yazisi 'nin galasi 21 Mart Carsamba aksami Nisantasi City 's – Citylife Sinemalari 'nda gerceklesti. Yonetmen Ali Vatansever, oyuncular Cansu Dere, Sarp Akkaya, Wilma Elles, Sercan Badur, Baran Akbulut, Ayse Selen ve Kenan Bal butun ekiple beraber filmi ilk kez seyrettiler.

Galada arkadaslari da filmin oyuncularini yalniz birakmadilar. Suskunlar dizisinin basrollerinde yer alan Murat Yildirim ve Guven Murat Akpinar; Oyle Bir Gecer Zaman Ki dizisinin oyuncularindan Aras Bulut Iynemli, Farah Zeynep Abdullah, Tolga Gulec, Turku Turan, Yildiz Cagri Atiksoy arkadaslarina destek icin ordaydi. Filmin sarkilarindan birini seslendiren Fatma Turgut da solisti oldugu Model grubuyla galaya katilan isimler arasinda yer aldi.

Galadan bir gun once yapilan basin gosteriminde elestirmenlerden de gecer not alan film, galada da davetlilere duygulu anlar yasatti ve seyirciden buyuk alkis aldi. Ozellikle filmin jenerik muzigi olan, Ezginin Gunlugu grubunun efsanelesmis sarkisi, Ask Bitti Jehan Barbur 'un yorumuyla yeniden dikkatleri ustune cekti.

Filmin on hazirlik asamasinda gerceklesen destek kampanyasiyla bircok kisinin katkilarinin bulundugu, tam bir imece filmi olan El Yazisi gala oncesinde yapilan sosyal medya kampanyasiyla yuzlerce kisiye en guzel ask sozunu yazdirdi ve Twitter 'da dunyada en cok konusulan konularda 1. siraya kadar yukseldi.

Bir Fransiz turistin gelisiyle tum taslarin yerinden oynadigi kasabada, ask mektuplarinin bir araya getirdigi umut dolu uc hikayenin anlatildigi El Yazisi 'nin basrollerinde Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Kenan Bal, Salih Kalyon, Baran Akbulut, Bahtiyar Engin, Ayse Selen gibi usta isimler ve genc oyuncular bir arada yer aliyor.