Prof. Dr. Altıntaş'ın Açıklaması

Akören'de Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz konulu konferans düzenlendi.

Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu'ndaki konferansa, Akören Kaymakamı Soner Kırlı, İlçe Emniyet Amiri Kasım Özdemir, Yüksek Okul Müdürü Muhammed Bezirci, kamu kurum ve kuruluşlarından daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunu anlamanın, gelecek nesillere tarih şuurunu aşılamak açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

''Ölürsem şehit, kalırsam gazi sözünün kaynağı Kuran-ı Kerim'dir'' diyen Altıntaş, şöyle devam etti:

''Şehitlik dinimizde büyük bir rütbedir. 'Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler' hadisi şerifinde buyrulduğu üzere, savaşan bir neslin evlatlarıyız. Bizler böyle ataların torunları olduğumuz için övünmeliyiz, övünmek yetmez bu duyguları yaşamalıyız. Çanakkalede 57. Alay'da, Darülfünu'ndan, Tıbbiye'den, Konya Lisesi'nden, Kayseri Lisesi'nden, İzmir Lisesi'nden yaşları daha 15 bile olmayan binlerce gencimiz şehit olmuştur. Nereden gelip nereye gittiğimizi unutmamalıyız. Japonların Hiroşiması varsa bizimde Çanakkalemiz var. Nitekim Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da Çanakkale Zaferi'ni duyduktan sonra 'Artık yaşamak istemiyorum gönül rahatlığıyla ölebilirim' demiştir. Çanakkale geçilseydi bugün Anadolu çok farklı bir konumda olabilirdi. Bugüne baktığımız zaman ise gençlerimiz bu ruhu anlamaktan ziyade sokaklarda devlet malına zarar verirken görüyoruz. Polise taş atarken görüyoruz. Bu sebeple Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak başlıca görevimiz olmalıdır.''

Tören, Akören Ali Rıca Ercan Meslik Yüksekokulu Müdürü Muhammed Bezirci'nin, konuşmacı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'a plaket takdim etmesinin ardından sona erdi .